• Rūmų klubas

    Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai ir

    Rūmų narys UAB “PASOGA”

    gruodžio 13 d. 16 val. maloniai Jus kviečia į Rūmų klubą

    Susitikimas vyks parduotuvėje “Steak Supply”, Europos pr. 43, Kaunas (“Hyper Rimi” pastate)

    Steak Supply” yra specializuota mėsos produktų parduotuvė-mėsinė, kurianti išskirtinę patirtį, kuri leidžia pirkėjui visada žinoti, ką perka, bei pasirinkti idėją savo stalui. Asortimento pagrindą sudaro vietoje brandinama jautiena bei kiti mėsos produktai. Šalia galite rinktis produktų, skirtų mėsos gaminimui bei pagardinimui, taip pat vaišių stalui pasiūlomas tinkamas vynas. Vienas pagrindinių “Steak Supply” tikslų – skleisti geros mėsos kultūrą Lietuvoje. Brandinti galima bet kurią mėsą. Kiekviena reikalauja skirtingo brandinimo laikotarpio. Ir nors kokybiška brandinta mėsa Lietuvoje vis dar yra didelė retenybė, kiekvienas, turėjęs progą tokios paragauti, prie nebrandintos mėsos dažniausiai nebegrįžta.

    Dažnas, išgirdęs apie 40-60 dienų brandintą mėsą, klausia, ar ją ragauti yra saugu. Teisingai brandinant mėsoje jokių kenksmingų mikrobų neatsiranda. Brandinimo proceso metu mėsoje esantys fermentai ardo jos jungiamąjį audinį ir dėl to mėsa darosi tik minkštesnė ir skanesnė. O ilgai brandintoje jautienoje atsiranda ir parmezano sūriui ar brandintiems kiaulienos kumpiams būdingas unami, dar vadinamas penktuoju skoniu.

    Brandinimo procesas gali būti atliekamas dviem būdais: sausuoju ir šlapiuoju. Kadangi iš Naujojo pasaulio plukdoma mėsa, jeigu tik nebuvo šaldyta, kelionės metu savaime tampa brandinta šlapiuoju būdu, o “Steak Supply” gaunama mėsa tik iš lietuviškų ekologiškų ūkių, tad klientams siūlo tik sausuoju būdu brandintą mėsą. Ir nors abu brandinimo būdai yra panašūs, rezultatai skiriasi. Taip pat yra organizuojami mokymai mėsos mylėtojams ir prisiekusiems steiko gerbėjams.

    PROGRAMA

    1. Skirtingi kepsnių tipai, jų ruošimo ir gardinimo būdai. Teisingas jautienos nugaros išpjaustymas į skirtingus kepsnius (autentiškus steikus), kepimas keliais būdais.
    2. Karpačio ir steikų degustacija prie vyno taurės

    Išankstinė registracija, užpildant Rūmų svetainėje po skelbimu esančią elektroninę registracijos formą, iki gruodžio 9 d. Kaina 10 Eur. Mokama parduotuvėje grynais arba pavedimu (bus išrašyta sąskaita).

     


    Data: 2016-12-13, nuo 16:00 iki 18:00


Skip to content