Ketvirtadienio popietę, minėdamas Buhalterių dieną, Sūduvos buhalterių klubas aplankė Jurbarko krašte įsikūrusią šeimos sūrinę „Sūrio džiazas“, kurioje iš ūkyje gaunamo šviežio ir natūralaus karvių pieno gaminamas bei brandinamas fermentinis sūris ir kiti pieno produktai.
Sūduvos buhalterių klubo nariai degustacijos metu ragavo įvairaus brandinimo fermentinių sūrių – su priedais ir be jų, šviežių fermentinių sūrelių, tradicinės lietuviškos gamybos sūrių asorti. Taip pat buvo pristatyta sūrinės atsiradimo istorija, kurią papasakojo jos įkūrėja Svajonė Vaicekauskienė.
Sūrių receptūra išsiskiria tuo, kad joje atsispindi Italijos, Prancūzijos ir Lietuvos sūrių gamybos tradicijos. Tai taip pat liudija įkūrėjos atsidavimą ieškant tobulumo ir išskirtinio skonio. Klubo narius sužavėjo S. Vaicekauskienės pasakojimai apie sūrių atsiradimo istoriją, pavadinimo kilmę, naujų skonių atradimus ir iššūkius kuriant išskirtinius produktus.
Degustacijos metu klubo nariai leidosi į pažintinę kelionę sūrių istorijos vingiais – susipažino su sūrių rūšimis, gamybos technologijos niuansais bei pieno produktų maistine verte.
Džiugu, kad šią ypatingą dieną lydėjo pavasariška šiluma, žydinčios gėlės ir pakili nuotaika.
Sūduvos buhalterių klubo pirmininkė Gitana Matulionienė šventės proga visiems linkėjo aiškių įstatymų, naudingų lengvatų, augančios kvalifikacijos, mažėjančio darbo krūvio, pavasarinės šypsenos ir šilumos, malonaus darbo, stiprybės, kantrybės, sveikatos ir ištikimybės pasirinktai profesijai.