Spalio 22 dieną, penktadienio popietę, Sūduvos buhalterių klubo nariai lankėsi Lazdijų rajono pakraštyje įsikūrusioje sūrinėje. Roberto Dubicko ūkyje gimsta išskirtinio skonio sūriai. Tai rankų darbo sūriai iš ekologiško ūkio! Čia gaminama net 84 rūšių nepasterizuoto pieno sūrių. Per savaitę net 250 kg produkcijos, gaunamos iš ekologiško asilių, ožkų arba karvių pieno. Taip pat gaminami jogurtai, sviestas, grietinė, obuolių bei morkų sūriai. Ūkio produkcija pasiekia tolimiausius kraštus. Ponia Inga, ūkio savininkė, patikina: „Nieko neįmanoma nėra. Gyvenimas Anglijoje, nuvedęs į pažintį su sūrininkyste Prancūzijoje, nulėmė dabartinę veiklą. Teko mokytis pas prancūzą sūrininką ne savo valia. Visa tai nenuėjo veltui. Grįžusi į Lietuvą, visas žinias, sukauptą patirtį pritaikiau dabartiniame ūkyje.“
Sūrininkė mano, kad kiek pasaulyje sūrininkų, tiek ir sūrių rūšių. Kiekvienas savaip gamina, turi savų paslapčių. Patys skaniausi sūriai tada, jeigu meilę, patirtį ir aistrą sudės jį gaminantis sūrininkas. Atvažiavę pirkėjai dažniausiai užsibūna ilgėliau: ne tik sūrius išragauja, bet ir pabendrauja. Čia atvažiavę lankytojai pailsi ir išvažiuoja su geromis emocijomis.
Nors ūkio pelnas nestebuklingas, bet pasidžiaugti yra kuo. „Pas mus lankosi ne tik iš Lietuvos kampelių, bet ir kitų šalių. Mes uždirbame ne pinigus, o pagarbą ir mums to pakanka“, – neslėpdami didelio džiaugsmo atsisveikindami tarė sūrių gamintojai – ūkio savininkai Inga ir Robertas Dubickai.