Gruodžio 17 d. pasitikdami gražiausias metų šventes ir palydėdami besibaigiančius 2015–uosius metus Eksportuotojų klubo atstovai rinkosi jaukiai popietei Kaune kavinėje „Green Cafe“.
Jie dalyvavo interaktyvioje edukacinėje-pažintinėje programoje „Kavos kelias“, kurią mielai sutiko pravesti UAB „Kavos bankas“ marketingo projektų vadovė Daina Bytautaitė-Motiejūnienė ir kavinės vyriausioji barista Monika Pupininkaitė.
Eksportuotojų klubo nariai buvo supažindinti su itin sudėtingais ir ilgais kavos kelio etapais: auginimu, apdorojimu, paruošimu. Pasakojimas buvo papildomas vaizdinėmis priemonėmis, skonio ir uoslės „treniruotėmis“. Daugeliui buvo netikėtai įdomu paragauti žalios (neskrudintos) kavos gėrimo ir kavos arbatos, įsivaizduoti esant „kavos ekspertu“ ir atskirti sumaišytas robusta ir arabika kavos pupeles, sužinoti, kaip uoslę treniruoja baristos ir pabandyti „pabūti jų kailyje“ – atspėti, koks kvapas slepiasi buteliuke, atsitiktinai paimtame iš specialios dėžutės, skirtos kvapų mokymuisi.
„Kavos kelio“ dalyviai išgirdo daug naudingų ir praktiškų dalykų: kokia kava yra geriausia, į ką atkreipti dėmesį renkantis kavą parduotuvėje, kaip ir kiek laiko saugoti ją namuose, kaip reikėtų ruošti ir gerti kavą, kad pajustume tikrąjį jos skonį, galėtume mėgautis aromatu ir kt.
Susipažinę su kavos degustavimo subtilybėmis ir taisyklėmis, klubo nariai mėgavosi specialiai tik Lietuvai Brazilijos plantacijoje išauginta naujo derliaus rūšine kava, dalijosi įspūdžiais ir džiaugėsi, jog dabar apie kavą žinos bent šiek tiek daugiau nei kiti.