• Naujienos
  • Iš profesinio meistriškumo konkurso Italijoje – su sidabro medaliu

    Iš profesinio meistriškumo konkurso Italijoje - su sidabro medaliu

    2015 m. spalio 5-10 dienomis Cervia mieste, Italijoje vyko 28-tas AEHT (Europos viešbučių ir turizmo mokyklų asociacijos ) organizuotas profesinio meistriškumo konkursas, kuriame dalyvavo 4 Kauno maisto pramonės ir prekybos mokiniai: Karolina Valaitytė, Erikas Janerikas, Karolis Augulis ir Donatas Puodžiulis. Mokinius lydėjo profesijos mokytojos Sonata Tutlienė, Jadvyga Liesmanienė ir Kristina Česlevičienė.

    Visi mokymo centro mokiniai puikiai atstovavo Lietuvą.

    Kauno maisto pramonės mokinys Erikas Janerikas (mokytoja Jadvyga Liesmanienė) komandoje su mokiniu iš Italijos ir Olandijos dalyvavo Nouvelle Cuisine (modernioji virtuvė) rungtyje, laimėjo II vietą ir į Lietuvą parvežė sidabro medalį.

    Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras yra AEHT narys nuo 2013 metų, konkurse dalyvavo antrą kartą.

    Šiais metais konkurse dalyvavo mokiniai, mokytojai ir mokyklų direktoriai iš 130 mokyklų, 35 šalių, iš viso daugiau kaip 700 dalyvių. Vyko 11 rungčių: virėjų- klasikinės virtuvės, moderniosios virtuvės, dekatlono, konditerių, turizmo – turizmo vadybos, registratūros, kelionių gidų, restorano ir baro- padavėjų, somelje, kokteilių, baristų. Konkursus vertino 60 restoranų ir viešbučių sektoriaus profesionalų. Konferencijos metu taip pat vyko seminarai, paskaitos.

    Mokymo centro mokiniai varžėsi klasikinės virtuvės, dekatlono, moderniosios virtuvės, baristų ir kokteilių rungtyse. Komandos buvo sudarytos iš skirtingų šalių narių. Tarptautinės komandos turėjo dirbti pagal tarptautinės teisėjų komandos vieningai nustatytus reikalavimus. Jos buvo vertinami pagal bendrus kriterijus.

    Klasikinės virtuvės rungtyje buvo užkandžio ir dviejų karštųjų patiekalų ruošimas, dekatlono rungtyje reikėjo pademonstruoti atskirus darbo momentus: daržovių pjaustymą, žuvies filetavimą, marinatų ir padažų paruošimą, žuvies marinavimą bei patiekalo pateikimą, moderniosios virtuvės konkurso dalyviai turėjo gaminti keturis patiekalus- šefo komplimentą, užkandį, tarpinį ir pagrindinį patiekalus.

    Profesijos mokytojos turėjo puikią galimybę stebėti savo ir kitų šalių mokinių darbą, bendrauti su kitų šalių profesijos mokytojais. Galime pasidžiaugti, kad mūsų mokiniai atitinka europinį pasiruošimo lygį, geba dirbti tarptautinėje komandoje, bendrauti užsienio kalba.


Skip to content