• Naujienos
  • Išrinktas konkurso „Sukurta Kėdainių rajone“ nugalėtojas

    Praėjusį penktadienį, lapkričio 13 d. „Verslo dienos“ metu, nuotoliniu būdu ZOOM platformoje, Kėdainių rajono savivaldybės meras Valentinas Tamulis ir Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Kėdainių filialo Tarybos pirmininkas Egidijus Žaltauskas sveikino ir teikė nominacijas Kėdainių krašto verslininkams.

    Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Kėdainių filialas, kaip ir kasmet, skelbė konkursą „Sukurta Kėdainių rajone“. Šiemet konkursui buvo pateiktos 7 dalyvių paraiškos – anketos su gaminių aprašymais ir pavyzdžiais.

    Konkurso komisijos balsavimo metu buvo išrinktas šių metų gaminio laureatas. Lapkričio 13 d. „Verslo dienos“ metu KPPAR Kėdainių filialo Tarybos pirmininkas Egidijus Žaltauskas paskelbė konkurso „Sukurta Kėdainių rajone“ nugalėtoją – juo tapo įmonės UAB „Ikarai“ sukurtos koncentruotos skystos boro trąšos NB 7-17. Trąša tinka papildomam augalų, kurie turi didesnį poreikį borui, tręšimui.

     

     

    IKAR gamykloje dirba aukščiausios kvalifikacijos specialistai. Gamybos ir laboratorijos vadovai yra patyrę, daugelį metų trąšų gamybos srityje dirbantys profesionalai. Gamintojo kompetencija leidžia kurti, gaminti aukštos kokybės ir vertės produktus. Komercijos ir marketingo skyrių darbuotojai turi darbo patirtį įvairiose rinkose – Lietuvoje ir užsienyje, pasiruošę konsultuoti verslo partnerius ir klientus. Įmonė atvira bendradarbiavimui.

     

     

     

     

    Kėdainių rajono savivaldybė įsteigė tris nominacijas:

    • Už drąsias investicijas COVID-19 laikotarpiu įvertinta Artūro Belousovo įmonė, restoranas „Beneto karčiama“ (maitinimo paslaugos Kėdainių senamiestyje);
    • Už drąsias investicijas ir verslo kūrimą kaime įvertinta UAB „Maisto arsenalas“, direktorė Sandra Kaupienė (mėsos konservų gamyba);
    • Už verslo plėtrą Kėdainių rajone įvertinta ukrainiečių kapitalo bendrovė „Kormotech“, direktorius Andrii Bereziuk (sauso pašaro šunims gamyba).

     

    Kiti konkurso „Sukurta Kėdainių rajone“ dalyviai:

    MB „Piscator“  – gaminių porelė „Šamas grybo pripjovė“ ir „Šamo pana skumbrė“ – šie gaminiai išskirtiniai ir skoniu, ir išvaizda, ir istorija. „Šamas grybo pripjovė“ – Šamas savo sultyse su džiovintais baravykais – gaminys registruotas žymėjimu „Žalia rakto skylutė“, tai reiškia palankesnis sveikatai – mažiau riebalų, druskos. „Šamo pana skumbrė“ – Skumbrė Thai Coco padaže, atsirado kaip tikra pana šamui, jos receptūrą gamintojai kūrė siekdami pagaminti tikrai valgomą ir neatsivalgomą skumbrę. Ji įmantri, netikėta, su saldžiarūgščiu, šiek tiek pikantišku kokosų pieno padažu (nuoroda į internetinę parduotuvę, kur galima įsigyti gaminių: https://www.gurke.lt/parduotuve/).

     

     

     

     

    UAB „Impelis LT“ – česnakų kremas – šių metų birželį į rinką įvestas puikus antivirusinis gaminys su įvairiais skoniais, nes česnakas sudaro net 25 proc., ne milteliai ar granulės, o natūralus česnakas. Gamintojas stengiasi kad produktas būtų ne tik sveikas, bet ir naudingas žmogui, be jokių E. Įmonė perka žaliavas tik iš patikimų sertifikuotų Lietuvos ūkių ir jas perdirba. Produktas neturi analogo.

     

     

     

     

    Simo Šatkausko Individuali veikla – savininkas Simas – ilgametis astronomijos mėgėjas entuziastas. 2019 metais savo sodyboje įkūrė asmeninę observatoriją. Konkursui teikė paslaugą – astronomijos edukacijos bei dangaus kūnų stebėjimai tiesioginiu bei nuotoliniu būdu. Išvažiuojamosios užsakomos edukacijos bei edukacijos privačioje observatorijoje. Nuo 2018 metų vykdo edukacijas mokymo įstaigose moksleiviams, o nuo 2019 metų dirba su Kultūros pasu, vyksta į mokyklas su savo sukurta programa „Krentanti žvaigždė“.

    Observatorija įkurta pačiame Lietuvos viduryje – vienkiemyje, Kėdainių rajone, Gailiakaimio kaime. Daugiau informacijos: https://www.facebook.com/GarsiosTylosObservatorijaEdukacijos/

     

    AB „Nordic Sugar Kėdainiai“ – gaminys ekologiškas cukrus „Panevėžio plius“. Įmonė yra vienintelis ekologiško cukraus gamintojas ne tik Kėdainiuose, bet ir visoje Lietuvoje. Be to, ekologiškas cukrus yra gaminamas tik iš Lietuvoje užaugintų ekologiškų cukrinių runkelių.

    Įmonė, daugiau žinoma kaip Kėdainių cukraus fabrikas, yra įsikūrusi pačiame Lietuvos centre ir yra tarptautinės grupės „Nordzucker“ kertinis akmuo vykdant veiklą Baltijos rinkoje.

    Įmonė gamina baltąjį cukrų tiek mažmeninėms, tiek pramonės rinkoms ir aprūpina juo didžiąją dalį Lietuvos rinkos bei kitas Baltijos ir Europos šalis.

     

     

     

     

    UAB „Krekenavos agrofirma“ pateikė tris gaminius konkursui: „Kiaulienos sprandinės šašlykas „GRYNUOLIAI“ obuolių ir kario marinate, karštai rūkytas „Bajorų“ kiaulienos kumpis, vytintos „Mėsingos“ dešrelės su jelapeno pipirais. Šiandien šiuolaikiška, ES standartus atitinkanti mėsos perdirbimo įmonė, nuolat auganti, tobulėjanti ir investuojanti ne tik į naujas gamybos technologijas, naujus įrenginius, bet ir sistemingai ugdanti savo darbuotojų kompetencijas. Atsižvelgdami į sveikos mitybos reikalavimus, šiuo metu ypač daug dėmesio skiria plečiant jautienos gaminių asortimentą. UAB „Krekenavos agrofirma“ – viena didžiausių mėsos perdirbimo įmonių Lietuvoje, užimanti apytiksliai pusę šalies šviežios mėsos rinkos ir apie 15 proc. termiškai apdorotų mėsos gaminių rinkos.

     

    UAB „Maisto arsenalas“ – įmonė užsiima mėsos konservų gamyba ir konkursui pateikė troškintą „Kapotą jautieną aštrią“ ir troškintą „Kapotą jautieną“. Didžioji dalis gaminamų konservų gaminama iš lietuviškos mėsos, kurią perka iš vietinių ūkių. Taip pat atlieka mėsos konservų gamybos paslaugą. Tai puiki galimybė ūkininkams perdirbti užaugintą produkciją, medžiotojams – sumedžiotą laimikį.

    Konservai gaminami iš aukštos kokybės mėsos, iš vietinio ūkio auginamų mėsinių galvijų, kurie ganosi laisvai ir yra šeriami tik natūraliais pašarais. Visas darbas – rankų.

Skip to content