• Naujienos
  • 2019-IEJI: SVARBIAUSI ĮVYKIAI

    Sausis

    Narių patogumui Rūmų svetainėje  chamber.lt  pradėjo veikti „Nario zona“. Tai naujas, pažangus įrankis, suprogramuotas narių patogumui, efektyvesniam duomenų valdymui, automatizuojantis tarpines procedūras ir mažinantis rankinio darbo.

    Išrinktas naujas Kauno PPA rūmų Verslo vadovų klubo lyderis. Juo tapo Mantas Raišys, bendrovių  UAB „Immo-Invest“ ir „Incon“  direktorius.

    Nuo 2019 m. sausio 1 d. rūmuose įsteigta  Vilkaviškio atstovybė. Ji jungia dešimt Vilkaviškio rajono savivaldybės teritorijoje veikiančių įmonių. Pirmajame narių susirinkime sausio 8 d. atstovybės vadovu išrinktas Linas Dubickas, UAB „Vilkauja“ direktorius, o narystės koordinatoriumi – Vitas Girdauskas, VšĮ „Vilkaviškio turizmo ir verslo informacinis centras“ direktorius.

    Nuo 2019 m. sausio 4 d. Kėdainiuose pradėjo veikti Kauno PPA rūmų filialas. Per trejus metus iki 2019 metų pradžios veikusi atstovybė išaugo, subrendo, įgijo autoritetą:  2015 m. atstovybę įsteigė 4 nariai, o 2019 metų pradžioje bendruomenėje susivienijo jau įtakingas verslo būrys – net 40 bendrovių ir įstaigų. 2019 metų pabaigoje Kėdainių filialas jau vienijo 49 bendroves.

    Rūmuose viešėjo Vengrijos ekonomikos atašė Agoston Sarlos. Susitikime su rūmų prezidentu Zigmantu Dargevičiumi ir generaline direktore Olga Grigiene bei grupe verslininkų atašė pabrėžė, kad mūsų šalims labai svarbu palaikyti draugiškus santykius ir ekonominius ryšius.

    Lietuvoje ir daugelyje užsienio šalių žinoma bendrovė „Kika Group“ tapo 24-ąja, kurios vardas ir logotipas iškaltas Lietuvos verslo alėjoje ant Parodos kalno.

    Kauno regiono Verslo moterų tinklo vadove antrai kadencijai perrinkta Saulė Motiejūnienė, UAB „Linolitas“ direktorė.

    Kauno PPA rūmų vykdomo projekto dėka sausio mėnesį lietuviškų IT įmonių delegacija dalyvavo vienoje didžiausių pasaulyje IT ir technologijų konferencijų/parodų CES 2019 https://www.ces.tech/ Las Vegase, JAV. Šis renginys sutraukia daugiau nei 4400 pasaulinių IT kompanijų ir startuolių, kurie pristato naujausius ir inovatyviausius produktus.

    Vasaris

    Vasario 8 d. Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje atidaryta ultragarsinių apskaitos prietaisų gamykla „Axioma Metering“. Tai 32-oji įmonė, investuojanti Kauno LEZ. 200 naujų darbo vietų sukūrusios ir 15 mln. eurų investavusios bendrovės robotizuotoje gamykloje gaminami išmanieji ultragarsiniai vandens ir šilumos apskaitos prietaisai.

    Į Švedijos sostinėje prasidėjusią tarptautinę baldų parodą „Stockholm Furniture & Light Fair 2019” išvyko grupė Lietuvos įmonių. Įmonės į parodą išvyko per rūmų vykdomą projektą “Grupinis kūrybinių industrijų produkcijos pristatymas užsienio rinkoms”, projekto Nr. 03.2.1-LVPA-K-801-04-0012.

    Lietuvos IT kompanijos išvyko į Berlyną, kur vyko el. komercijos paroda ir konferencija „E-commerce Berlin“. Misiją organizavo Kauno PPA rūmai ir klasteris Waynord.

    Rinkimų debatų ciklas:

    Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Vilkaviškio atstovybėje vasario 12 d. surengta diskusijų popietė apie Vilkaviškio rajono smulkaus ir vidutinio verslo konkurencingumo, investicijų pritraukimo bei žmogiškųjų išteklių situaciją ir galimybes.

    Prienų atstovybė į debatus pakvietė kandidatus į Prienų rajono savivaldybės merus. Verslininkams buvo įdomu išgirsti politikų nuomonę apie jų požiūrį į verslą, ateities perspektyvas bei bendradarbiavimo galimybes.

    Vasario 19 d. Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Marijampolės filialas bei IQ žurnalo redakcija organizavo kandidatų į Marijampolės tarybos narius-merus debatus „Savivalda ir Verslas“.

    2019 metų vasario 20 dieną, Jonavos rajono savivaldybės Jeronimo Ralio  salėje,  Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Jonavos filialo iniciatyva, vyko  kandidatų į Jonavos rajono savivaldybės merus debatai. 

    Vasario 21 d. Kauno savivaldybės didžiojoje salė buvo surengti jau penktieji verslo ir politikos debatai.

    Vasario 22 d. rūmų Kėdainių filialas surengė pirmuosius verslo ir politikos atstovų debatus mero rinkimuose „Kėdainių kraštas rytoj“.

    Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų inicijuotuose debatuose Šakiuose vasario 25 d. dalyvavo visi 6 kandidatai į Šakių rajono merus.

    Kovas

    Įvyko antroji personalo lyderių konferencija „Kolibris 2019“, kurią surengė rūmuose veikiantis Kauno personalo vadovų klubas. Šiemet į „Kolibrį“ susirinko daugiau nei 100 specialistų.

    Verslo moterų tinklas, veikiantis Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmuose, kiekvienais metais dalį savo biudžeto skiria įvairių projektų rėmimui. Vienu tokiu projektu, prie kurio prisilietė Verslo moterų tinklo narės, tapo autorės Raimos Zander knyga „Kauno Atlantida nuo „Inkaro“ kamino pusės“. Knyga skirta Kaunui.

    Kovo mėn. pasveikintas 500-asis rūmų narys – klinika „BIOFIRST“. Jubiliejiniu nariu tapusi pažangios medicinos ir estetikos klinika išsiskiria naujausiomis gydymo ir diagnostikos technologijomis.

    Italijoje vykusioje grožio industrijos parodoje „Cosmoprof Worldwide Bologna“ dalyvavo devynios įmonės iš Lietuvos, iš kurių septynios į parodą vyko pagal Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų įgyvendinamą projektą „Naujos galimybės LT“.

    Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmuose viešėjo Turkijos Respublikos ambasadorius Gökhan Turan, reziduojantis Lietuvoje nuo šių metų pradžios, ir jį lydinti delegacija.

    Rūmuose surengta pirmoji solidarumo programos „Narys – nariui“ konsultacijų diena. Iš virtualios erdvės – chamber.lt – konsultacijos vienai dienai „išsikėlė“ į penktadienio kavos rytą.

    Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmuose lankėsi „Global Access“ programos vykdomasis direktorius Fredrik Leuhuzen ir LR komercijos atašė JAV Laimutis Abeciūnas.

    Balandis

    Balandžio pradžioje Porto mieste, Portugalijoje, vyko tarptautinė tekstilės ir aprangos konferencija „ITECHSTYLE SUMMIT 2019“, kurioje  dalyvavo ir Kauno PPA rūmų darbuotoja Ingrida Braziūnienė, atstovaujanti tarptautinei  tekstilės ir mados sektoriaus grupei. Konferencijos metu buvo pristatytos tekstilės sektoriaus aktualijos bei tendencijos.

    Pirmą kartą suorganizuota konferencija statybos profesionalams „Gervė 2019“ parodos „Namų pasaulis“ metu. Tai buvo jau ketvirtas rūmų ir „Ekspozicijų centro“ bendras forumas, vykstantis Žalgirio arenoje specializuotų parodų metu.

    Dubajuje prasidėjo didžiausia regione paroda „Beautyworld Middle East 2019“, skirta grožio industrijai. Parodoje tarp 1790 dalyvių iš 66 šalių su bendru Lietuvos stendu dalyvauja ir šešios įmonės iš Lietuvos. Įmonės dalyvavo parodoje pagal Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų įgyvendinamą projektą „Naujos galimybės LT“.

    Gegužė

    Tradiciniame Spaudos baliuje Kaune įteikta šeštoji Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų ir Lietuvos žurnalistų sąjungos Kauno apskrities skyriaus premija žurnalistui, rašančiam ekonomikos temomis. Premija įteikta „Kauno dienos“ žurnalistei Editai Radzevičiūtei Šileikei.

    Gegužės 13 d. Verslo moterų tinklas, bendradarbiaudamas su Kauno moters užimtumo centru, pakvietė moteris į diskusiją apie lyderystę. Tinklo narės apie moterų lyderystę diskutavo su Rūta Miliūte, LR Seimo nare, Patricija Giniotyte, mentorystės programos „Women go Tech“ bendruomenės vadove, Milda Autukaite, Swedbank atstove bei moterimis, kurios pradeda savo verslo ar profesinį kelią.

    Gegužės 14 dieną Jonavos politechnikos mokykloje Kauno prekybos pramonės ir amatų rūmų Jonavos filialą atstovaujantys verslininkai susitiko su Jonavos rajono savivaldybės vadovais ir administracijos darbuotojais aptarti Jonavos verslininkams rūpimus klausimus.

    Viena didžiausių nerūdijančio plieno profesionalios virtuvės įrangos gamintojų Lietuvoje ir Europoje UAB „Novameta“ oficialiai pristatė naują net 17 000 kvadratinių metrų gamyklą bei įrangą. Augantys užsakymai paskatino investuoti į gamyklą.

    Didžiausia ir žinomiausia regiono verslo organizacija, Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai, surengė tradicinį Atvirų durų dienos renginį. Į jį sukviesti Kauno bei Marijampolės apskrities verslininkai, besidomintys naryste rūmuose.

    Jau ketvirtą kartą Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmuose organizuotas susitikimas su LR Seimo nariais, išrinktais Kaune.

    Gegužės 21-28 dienomis Lietuvos verslo moterų tinklo, veikiančio prie Lietuvos PPA rūmų asociacijos, narės iš Panevėžio, Kauno ir Vilniaus vyko į verslo misiją Airijoje. Kauno PPA rūmų Verslo moterų tinklui atstovavo Sima Giržadaitė, viešbučio Hof Hotel vadovė.

    Gegužės 24 d. rūmuose surengta antroji solidarumo programos „Narys – nariui“ konsultacijų diena.

    Birželis

    Birželio 6 d. įvyko „IQ“ Kauno verslo forumas ir Kauno augančio verslo apdovanojimai „K.A.V.A. 2019“. Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai – šio renginio generalinis partneris. Nominacija „Sukurta Kauno mieste“ – rūmų inicijuotas apdovanojimas, o Prezidentas Zigmantas Dargevičius –vienas iš vertinimo komisijos narių.

    Birželio 6 d. Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Marijampolės filiale įvyko Savivaldybės ir verslo įmonių vadovų susitikimas.

    Birželio 10-11 d. Kaune vyko penktasis projekto „Naujų praktinio mokymo būdų išbandymas profesiniame mokyme ir profesijos meistrų rengimas“ partnerių susitikimas.

    Verslo misija portugalijoje: dalyviai susitiko su su Porto verslininkų asociacijos prezidentu Paulo Nunes de Almeida bei Tarptautinių ryšių skyriaus vadovė Ceu Filipe ir jos komanda, lankėsi inovatyviose Portugalijos įmonėse ir susitiko su Portugalijos pramonės įmonių asociacijos – prekybos ir pramonės rūmų vadovais.

    Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos atstovai susitiko su švietimo, mokslo ir sporto ministru Algirdu Monkevičiumi.

    Antrą kartą Kauno PPA rūmų surengtoje diskusijoje su Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovais apie kelių infrastruktūros plėtrą Kauno ir Marijampolės apskrityse aptarti regiono savivaldybėms ir verslui aktualūs klausimai.

    Liepa

    Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai kartu su Lietuvos muitinės departamentu birželio 27 d. organizavo seminarą “AEO statusas ir jo teikiama nauda verslui“.

    Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Kėdainių filialo atstovai sveikino pirmosios Lietuvoje skystųjų trąšų gamyklos „Ikar“ darbuotojus su atidarymu.

    „Sukurta Jonavoje“ – Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Jonavos filialo inicijuotas ir kartu su Jonavos rajono savivaldybe jau ketvirtą kartą organizuotas konkursas. Jo laimėtojais pripažinti:UAB „Gera karma“ su gaminiu „Purškiamas magnis ZechsteinInside® „Magnio aliejus““ ir „Virškinimo fermentai DigeZyme® + Triphalacomplex“, Karolį Matulevičių su gaminiu „Šakotis „Jonavietis““, UAB „Reception“ su gaminiu „Programėlė „Keliauk po Jonavą““.

    Rugpjūtis

    Rugpjūčio 14 d. Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmuose svečiavosi Moldovos prekybos ir pramonės rūmų atstovai.

    Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Zigmantas Dargevičius dalyvavo susitikime su Indijos viceprezidentu M. Venkaiah Naidu. Oficialus delegacijos iš Indijos priėmimas bei susitikimas su miesto vadovais, akademine ir verslo bendruomenėmis vyko Kauno rotušėje.

    Rugpjūčio 20 d. Birštone vyko pirmasis naujos sudėties Kauno regiono plėtros tarybos posėdis. Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmus Kauno regiono plėtros taryboje atstovauja ir posėdyje dalyvavo rūmų prezidentas Zigmantas Dargevičius ir UAB „Novameta“ valdybos pirmininkas Benjaminas Žemaitis. Rūmų bendruomenės nuomonė šioje taryboje atstovaujama jau daugelį kadencijų.

    Sintautų kultūros centras Lietuvos nepriklausomybės akto signataro Jono Vailokaičio tėviškėje Pikžirnių kaime inicijavo laiko kapsulės užkasimą 99-eriems metams. Čia prieš metus Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Šakių atstovybės iniciatyva, rėmėjų lėšomis buvo pastatytas atminimo paminklas. KPPAR atstovybė į kapsulę įdėjo Rūmų narių pasirašytą laišką ateities kartoms, simbolinį rūmų ženklą bei rašiklį su J. Vailokaičio parašo faksimile.

    Rugpjūčio 28 d. Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Zigmantas Dargevičius ir generalinė direktorė Olga Grigienė, kartu su Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių bei Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų vadovais dalyvavo susitikime Prezidentūroje.

    Rugpjūčio 28 d. įvyko pirmasis Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmuose veikiančių klubų renginys. Šio renginio tikslas – pristatyti Rūmuose veikiančius klubus, skatinti tarpklubinį bendradarbiavimą ir į skirtingų klubų veiklą įtraukti kuo daugiau narių.

    Rugsėjis

    Rugsėjo 3 d., vyko Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Jonavos filialo 7-asis gimtadienis ir apskritojo stalo diskusija.

    Rugsėjo 14 d. Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Zigmantas Dargevičius dalyvavo Namibijos Respublikos garbės konsulato atidaryme.

    Rugsėjo 17 – 19 dienomis septynios IT ir skaitmeninės rinkodaros įmonės dalyvavo vienoje iš pagrindinių IT parodų Izraelyje – DLD Tel Aviv 2019. Į parodą įmonės vyko pagal Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų vykdomą projektą „Grupinis kūrybinių industrijų produkcijos pristatymas užsienio rinkoms“.

    Rugsėjo 19 d. Kauno miesto savivaldybėje buvo pasirašyta Kauno miesto savivaldybės, Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų ir Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacijos bendradarbiavimo sutartis, kuria oficialiai pradėtas trečiosios Verslo tarybos Kaune darbas. Šios Verslo tarybos pirmininku, bendru sutarimu, išrinktas Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Zigmantas Dargevičius.

    Rugsėjo 24 d. Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Šakių atstovybės vadovas Arūnas Tarnauskas, Šakių rajono savivaldybės meras Edgaras Pilypaitis ir Šakių žemdirbių asociacijos pirmininkas Rimantas Valiukas pasirašė bendradarbiavimo sutartį. Sutarties pasirašymu sutarta dėl  jau antrosios kadencijos Verslo tarybos bendro darbo gerinant verslo aplinką rajone.

    Rugsėjo 27 d. Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Marijampolės filiale lankėsi Belgijos ambasados Flandrijos regiono ekonomikos ir prekybos patarėjas Thomas Castrel.

    Spalis

    Spalio 1 d. Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Jonavos filialo bendruomenė rinkosi prie apskrito stalo, kur visi kartu diskutavo aktualumo neprarandančia tema „Atsakymo beieškant: trūksta darbuotojų ar nėra darbo?“. Panaši diskusija buvo surengta jau prieš dvejus metus, tačiau dabartinė situacija nedaug pasikeitusi.

    Spalio  3 dieną  į Danijos sostinėje Kopenhagoje vykusią verslo misiją, dalyvauti trišaliuose susitikimuose su Danijos ir Švedijos įmonėmis, ieškančiomis gamintojų, išvyko dvi tekstilės įmonės: UAB „GOOD BUY“, teikianti skaitmeninio spausdinimo ant natūralių tekstilės audinių paslaugas ir UAB „LOTOS & KO“, teikianti plisavimo, gofravimo ir siuvimo paslaugas.

    Parodos „Rinkis prekę lietuvišką 2019“ atidaryme Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentui Zigmantui Dargevičiui buvo įteikta parodos organizatorių – Lietuvos pramonininkų konfederacijos bei UAB „Ekspozicijų centras“ padėka, už Kauno PPA rūmų bendradarbiavimą ir iniciatyvą organizuojant forumą parodos „Rinkis prekę lietuvišką 2019“ metu.

    Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai bei rūmuose veikiantys Enterprise Europe Network ir Eksportuotojų klubas, parodos „Rinkis prekę lietuvišką“ metu, organizavo forumą eksporto tema. Šiais metais forumas „Eksporto kodas. Ko nerašo vadovėliai?“ kvietė semtis eksporto patirties iš jau patyrusių įmonių.

    Spalio 9-11 dienomis Lietuvoje lankėsi verslininkų delegacija iš Portugalijos. Verslininkai tris dienas dalyvavo susitikimuose su Lietuvos tekstilės, statybos ir su maitinimu bei svetingumu susijusiuose verslo sektoriuose veikiančiomis įmonėmis.

    Spalio 18 d. Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai bendruomenės narius ir norinčius jais tapti pakvietė į atvirų durų dieną. Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų viceprezidentas Saulius Valunta, sveikindamas susirinkusią bendruomenę papasakojo rūmų kilmės istoriją, kuri siekia XVI amžių.

    Spalio 15 d. Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Kėdainių filialo nariai ir svečiai rinkosi į Apskritojo stalo diskusiją „Verslo sąlygų gerinimas Kėdainiuose“.

    Spalio 25 d. pakvietėme rūmų narius į jau trečią kartą šiais metais organizuotą solidarumo programos „Narys – nariui“ konsultacijų dieną.

    Spalio 29 – 30 dienomis Kaune lankėsi Trabzon prekybos ir pramonės rūmų delegacija. Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai dalyvauja projekte „Tarpeuropinis inovacijų tinklas“, kurio tikslas  skatinti inovatyvaus verslo kūrimą ir plėtrą konsultuojant bei organizuojant mokymus tiek jau įkurtoms įmonėms, tiek startuoliams, dar tik turintiems verslo idėją. Taip pat sukurti internetinę platformą, skirtą interaktyviems mokymams inovacijų, projektų valdymo, verslumo, intelektinės nuosavybės teisių temomis.

    Spalio 29 dieną vykusiame Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos prezidiumo posėdyje naujuoju asociacijos prezidentu išrinktas Rimas Varkulevičius – UAB BEST BALTIC Hotels generalinis direktorius.

    Trabzon prekybos ir pramonės rūmų delegacijos vizito Kaune metu Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Zigmantas Dargevičius ir Trabzon prekybos ir pramonės rūmų prezidentas M. Suat Hacisalihoglu pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

    Lapkritis

    Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai sukvietė verslininkus, savivaldos ir valdžios atstovus prie apskritojo stalo diskutuoti apie itin aktualius žemės reformos ir kitus su valstybinės žemės nuoma, įsigijimu, užstatymu susijusius klausimus.

    Šakių krašto verslo bendruomenė verslo dieną šiais metais minėjo lapkričio 7 d. Renginio „Verslo diena 2019“ metu Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų generalinė direktorė Olga Grigienė ir Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Šakių atstovybės vadovas, UAB „Gulbelė“ direktorius Arūnas Tarnauskas apdovanojo konkurso „Sukurta Šakių krašte 2019“ nugalėtoją – rūmų narį UAB „Gelgaudiškio gelžbetonis“. Įmonė konkursui pateikė plokštę autobusų stotelėms su skiriamaisiais ženklais akliesiems ir silpnaregiams.

    Vilkaviškyje įvyko pirmasis Vilkaviškio verslo forumas. Lapkričio 7 dieną vykęs renginys skirtas aptarti verslo plėtros galimybes pasienio regione ir Verslo dienai paminėti.

    Trečią kartą apdovanotas konkurso „Sukurta Kėdainių rajone“ laureatas. Šiemet juo tapo bendrovė „Šlapaberžės konditerija“. Apdovanojimą įteikė Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Zigmantas Dargevičius, Kėdainių miesto rotušėje lapkričio 8 dieną vykusiame verslininkams skirtame šventiniame renginyje ,,Verslo diena“.

    Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Zigmantas Dargevičius susitiko su Rumunijos ambasadoriumi Lietuvai Cosminu Georgu Dinescu.

    Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų nariai, verslininkai, besidomintys Jungtinių Amerikos Valstijų rinka ir galimybėmis joje Lapkričio 12 dieną dalyvavo susitikime su Laimučiu Abeciūnu, Komercijos atašė Lietuvos Respublikos generaliniame konsulate Jungtinėse Amerikos Valstijose.

    Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Kauno finansininkų klubas, vystydamas tarptautinį bendradarbiavimą, lapkričio 5-9 dienomis surengė profesinę kelionę į Milaną. Kelionės programa buvo parengta atsižvelgiant į klubo narių poreikius.

    Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Tarptautinių ryšių ir protokolo skyriaus atstovė Ingrida Braziūnienė kartu su kosmetikos sektoriaus įmonėmis dalyvauja Švedijoje, Malmėje vykstančioje parodoje „Eco Life Scandinavia“.

    Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai kartu su Suomijos-Lietuvos prekybos rūmais pakvietė įmonių atstovus susitikti, užmegzti kontaktus ir aplankyti inovatyvias ir išskirtines įmones Lietuvoje.

    Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Marijampolės filialas ir žurnalas IQ verslo situacija Marijampolės regione besidominčius verslininkus ir politikus pakvietė į jų organizuojama IQ Forumą „Marijampolė globaliame pasaulyje: iššūkiai ir grėsmės“ bei verslo apdovanojimus „Metų žvilgsnis 2019“.

    Verslo moterų tinklas, veikiantis Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmuose,  pakvietė moteris į verslo moterų kontaktų renginį „Verslo moterų kontaktų pusryčiai“ parodoje„Moters pasaulis 2019“. Verslo kontaktų renginyje dalyvavo 60 moterų – verslų savininkių ir vadovių.

    Trečius metus organizuota didžiausia moterų verslumo skatinimo konferencija Kaune šiemet vėl sukvietė gausų būrį dalyvių. Kaip ir kiekvienais metais, konferencija buvo organizuojama moterims, jau turinčioms verslo valdymo ir vadovavimo patirties, taip pat toms, kurios dar tik žengia pirmuosius žingsnius versle, ar svarsto apie galimybę tai daryti.

    Eksportuotojų klubo  ir Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų nariai, besidomintys eksportu, plečia ne tik savo žinių, bet ir susitikimų geografinį ratą. Jie išvyko į Švediją, kur lankėsi „Volvo“ gamykloje. „Volvo Group“ – didžiausia Švedijos įmonė, įkurta 1926 m.

    Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai pakvietė savo narius į verslo pusryčius, kuriuose svečiavosi Žygimantas Mauricas, banko „Luminor“ vyriausiasis ekonomistas. Renginyje susirinkę verslininkai kartu su ekonomistu Žygimantu Mauricu diskutavo apie ekonominę krizę tema „Iš kur galimai ateis ir iš kur tikrai neateis ekonominė krizė?“

    Jonavos verslo bendruomenė pagerbta Jonavos kultūros centre lapkričio 21 dieną vykusiame šventiniame vakare. Šis verslo bendruomenės vakaras, kurio metu apdovanojami labiausiai nusipelnę Jonavos rajono verslininkai, yra organizuojamas nuo 2013 metų ir jau tapo tradiciniu.

    2019 m. lapkričio 25 d. Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos prezidentas Rimas Varkulevičius ir Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Zigmantas Dargevičius kartu su kitomis verslo ir darbdavių organizacijomis dalyvavo susitikime su šalies Prezidentu Gitanu Nausėda.

    Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų nariai dalyvavo susitikime su Mantu Zamžicku, Komercijos atašė Jungtinėje Didžiosios Britanijos ir Šiaurės Airijos Karalystėje ir Omano Sultonatui.

    Gruodis

    Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai 21-ąjį kartą pakvietė verslo, valdžios, akademinės bendruomenės bei socialinių partnerių atstovus į tradicinį metinį bendruomenės vakarą. Raudondvario dvaro menų inkubatoriuje vykusiame renginyje dalyvavo beveik pusketvirto šimto svečių. Iškilmingo renginio metu nusipelniusiems asmenims ir metų nominacijų nugalėtojams įteikti apdovanojimai.

    Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmuose įvyko „Informacinis rytas apie pameistrystę“. 2019 m. gruodžio 10 dieną kartu su Kauno technikos profesinio mokymo centru organizuotame renginyje, įmonių bei profesinio rengimo mokyklų atstovai turėjo galimybę geriau susipažinti su profesinio mokymo organizavimu pameistrystės forma.

    Užsieniečių iš trečiųjų šalių įdarbinimas yra vienas aktualiausių klausimų augančioms įmonėms, todėl jau ketvirtą kartą organizuota diskusija šia tema. Diskusijoje dalyvavo valstybės institucijų (LR Vidaus reikalų ministerijos, Migracijos departamento, Užimtumo tarybos, Sodros, Valstybinės darbo inspekcijos) ir verslo atstovai.

    Gruodžio 18 dieną vykusiame Kauno rajono mero padėkos vakare apdovanoti konkurso „Sukurta Kauno rajone“ nugalėtojai. Konkurso pirmos vietos laimėtoju tapo UAB „ Axioma Metering“. Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų narys konkursui pristatė ir nugalėjo su savo gaminiu „Išmanusis ultragarsinis vandens skaitiklis QALCOSONIC W1“. Antros vietos laimėtoju, už produktus su kokosų aliejumi – plaukų kaukę ir šampūną, paskalbta UAB Cosmoway. Trečioji vieta atiteko uždarajai akcinei bendrovei „Merseta“ už produktą „Aerozolinė gesinimo priemonė ReinoldMax Stop Fire“.

Skip to content