UAB „Mantinga“ Marijampolėje atidarė greitojo maisto gamyklą ir pasiūlė įvairių naujų gaminių, tarp kurių – šviežios sriubos ir kepiniai „ant akmens“. Kitąmet naujasis fabrikas planuoja pagaminti 40 mln. Lt vertės produkcijos.
Į naująją gamyklą investuota 36 mln. Lt, iš kurių 4,2 mln. Lt – ES parama. Ūkio bankas praneša bendrovei paskolinęs 26 mln. Lt.
Dienraštis „Verslo žinios“ rašė, kad, pasak Klemenco Agento, UAB „Mantinga“ valdybos pirmininko, naujoji „Mantingos“ gamykla yra viena iš didžiausių tokio tipo gamyklų Baltijos šalyse. Fabrikas užima 5.000 kv. m plotą, į jį pereina dirbti dalis „Mantingos“ darbuotojų, o kitąmet joje ketinama sukurti ir 50 naujų darbo vietų. Ateityje, jei bus pasiekta visapusiška gamybos apkrova, darbuotojų skaičius išaugtų iki 250.
Iki šiol „Mantingos“ išskirtinumas buvo šaldyti duonos ir pyrago gaminiai. Tačiau atidarius greitmaisčio fabriką įmonės asortimentas praplėstas: šviežiomis natūraliomis sriubomis, sumuštiniais, salotomis, pagal itališkas gamybos tradicijas ant akmeninio paviršiaus keptomis picomis ir duona.
„Naujos srities – greitojo maisto – imamės, nes norime išskaidyti veiklą“, – aiškina p. Agentas.
Greitojo maisto fabriko produkciją planuojama realizuoti tiek Lietuvoje, tiek užsienio rinkose: Baltijos šalyse, Skandinavijoje, Lenkijoje, Čekijoje, Slovėnijoje, Rusijoje, Baltarusijoje, Ukrainoje.
Pagal vz.lt