Mūsų kuchmistras užburiančius dvaro virtuvės skonius šįkart derina su žymiaisiais Klaipėdos krašto gėrimais. Iš senelių paveldėtą receptą puoselėjantis Vytautas Dabašinskas kviečia susipažinti su dalele šalies istorijos. Pasak jo, giminės išsaugotas, „Memel wine“ receptas siekia net kryžiuočių laikus, tad su malonumu vėl įkvėpimo sėmėmės iš seniausių istorinių šaltinių ir ruošiame jums šį tą ypatingo. Rankomis, iš vietinių žaliavų, mažais kiekiais gaminamas aukštos kokybės vynas – puikiausia kompanija kulinariniu paveldu dvelkiantiems receptams su šiuolaikiška intriga.
35 €/asm. Būtina išankstinė registracija: +370 614 68883 Daugiau info: www.kuchmistrai.lt
Vasario 15-osios vakarą Zyplių dvare įsikūręs restoranas „Kuchmistrai“ kviečia pasitikti Lietuvos Nepriklausomybės dieną prisiliečiant prie autentiškų istorijos detalių, įvykių ir skonių, gerti akimis ir 102 šaukštais ragauti istoriją! Kaip ir iš kur atsiranda istorijos kiekvienoje lėkštėje, papasakos atvira restorano virtuvė, vienam vakarui perkelta į didžiąją restorano salę. Kiekvienas smalsuolis turės progą pamatyti kaip dirba virtuvės archeologai, pasivaikščioti, o gal ir receptą iškaulyti iš paties kuchmistro. Gyvame istoriniame paveiksle galėsite pamatyti šio krašto signatarus: Justiną Staugaitį, Saliamonas Banaitį ir Joną Vailokaitį dar kartą grįžusius prie savo pietų stalo, pokalbių ir idėjų. 7 patiekalų degustacinė vakarienė dar kartą įsiūbuos laiko mašiną ir papasakos nepaprastas istorijas, kvepiančias degintu šienu, molyje kepta pularda ar „hamburgierkomis“. Sodraus skonio istorijos, nuo Lietuvos Didžiosios Kunigaikštytės iki Nepriklausomos Lietuvos laikų su šių dienų realybės prieskoniu.
70 €/asm. Būtina išankstinė registracija: +370 614 68883 Daugiau info: www.kuchmistrai.lt