• Ragaukite ir įvertinkite Lietuvos gastronomijos savaitės meniu
  • Ragaukite ir įvertinkite Lietuvos gastronomijos savaitės meniu

    Zyplių dvaro virtuvės restoranas „Kuchmistrai“ tradiciškai jungiasi prie gegužės 24-30 dienomis vyksiančios devintosios Lietuvos gastronomijos savaitės, kurios metu šalies restoranai kvies visus, norinčius pažinti aukštesnę maisto kultūrą, gastronomijos tendencijas, restoranų šefų meistrystę.

    Esame vienas iš 26 restoranų iš Vilniaus, Vidurio Lietuvos bei Pajūrio. Beprecedentės pastarųjų metų aplinkybės padarė įtakos ir Lietuvos gastronomijos savaitės krypčiai, tikslams. „Nukentėjus visos šalies restoranų verslui ir gastronomijos kultūrai, Lietuvos gastronomijos savaitę organizuojame siekdami iš naujo telkti profesionalus, kurti šalies patrauklumo įvaizdį, mokantis iš naujo užsitarnauti svečių dėmesį. Kol užsienio svečių šalyje praktiškai nėra, vietinių lankytojų palaikymas labai svarbus“, – savo mintimis dalinasi viena iš tradicinio festivalio organizatorių, LRVVKA vykdančioji direktorė Jūratė Mikalkėnienė.

     

     

     

    Be to, šalyje įsigalėję ribojimai privertė kūrybiškai pažvelgti į situaciją, todėl šios Lietuvos gastronomijos savaitės tema – grilio patiekalai, aplinka – restoranų terasos, grynas oras ir gatvių šurmulys. „Karantino suvaržymai išlaisvino restoranų fantaziją ir į madą sugrąžino terasas bei grilio patiekalus, tad šis pavasaris išsiilgusiems gyvo bendravimo ir dūmo kvapo pateiks skanių atradimų. Piknikas pačiame miesto centre? Kodėl gi ne“, – kalba gastronomijos savaitės organizatorė bei LVRA vykdančioji direktorė Eglė Ližaitytė.

    Festivalio organizatoriai su optimizmu kviečia prisijungti prie dar vienos gastronominės šventės, šiemet dvelkiančios gardžiu dūmo aromatu: „Restoranai, sutelkę jėgas ir išteklius, įgyvendina keliamus reikalavimus higienai ir saugumui, bei yra pasiruošę dirbti ir priimti svečius jaukiose lauko erdvėse. Svečiams linkime atrasti jau lankytas ir naujas vietas!“.

    Festivalį organizuoja Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija. Renginio rėmėjas – „Santa Maria“. Informaciniai partneriai: žurnalas GERAS SKONIS, VšĮ „Keliauk Lietuvoje“, Vilniaus miesto savivaldybė, Kauno miesto savivaldybė, portalas SKONIS.LT.

     

    Kaip įprasta festivalio metu svečiai bus kviečiami apsilankyti gastronominiuose renginiuose, o restoranuose galės rinktis degustacinius meniu už 10, 20 arba 30 Eur:

    10 €

    Ruginė duona su dūmo sviestu

    Rūkyta kiaulienos nugarinė su lengvai raugintomis cukinijomis

    Jaučio žandų sriuba

    20 €

    Ruginė duona su dūmo sviestu

    Rūkyta kiaulienos nugarinė su lengvai raugintomis cukinijomis

    Jaučio žandų sriuba

    Kalakuto krūtinėle su kadagių uogų padažu, žarijose kepta bulve ir svieste keptais žalumynais

    30 €

    Ruginė duona su dūmo sviestu

    Rūkyta kiaulienos nugarinė su lengvai raugintomis cukinijomis

    Jaučio žandų sriuba

    Jautienos antrekotas keptas rozmarinų su jaunomis bulvėmis ir kelmučiais

     

    Patiko? Balsuokite už Zyplių dvaro virtuvės restoranas „Kuchmistrai“: http://skonis.lt/balsuok/

    Parengta pagal skonis.lt info

Skip to content