Marijampolės profesinio rengimo centras įgyvendino Erasmus+ programos projektą „Pietų Europos virtuvė geresniam specialistų rengimui“ Nr. 2016-1-LT01-KA102-022814, kurio metu dvidešimt virėjo ir padavėjo specialybės mokinių iš Marijampolės PRC ir projekto partnerių mokyklų (Biržų technologijų ir verslo mokymo centro bei Vilkijos žemės ūkio mokyklos) dalyvavo stažuotėse Italijoje ir Maltoje.
Šiuo projektu buvo siekiama, kad mokiniai pažintų Pietų Europos šalių virtuvę, padavėjai, barmenai susipažintų su įvairių tautų klientais, su patiekalų patiekimu, tobulintų užsienio kalbos žinias ir įgūdžius. Taip pat buvo siekiama padėti mokiniams, kilusiems iš provincijos bei esantiems iš socialiai remtinų šeimų įgyti tarptautinių ir tarpkultūrinių kompetencijų, vystyti bendravimo įgūdžius, mokyti sugebėjimo patiems prisiimti atsakomybę už savo mokymosi rezultatus ir suteikti galimybę integruotis į ES ir Lietuvos darbo rinką.
Baigiamajame renginyje –integruotoje virėjų ir padavėjų pamokoje projekto dalyviai parodė ir papasakojo, ko išmoko stažuotėse, nuotaikingai pristatė įdomiausius momentus, dalijosi kulinarinėmis paslaptimis bei receptais. Centro bendruomenei buvo pristatyti galutiniai projekto produktai – mokinių pateiktų receptų pagrindu sukurta „Itališkų ir maltietiškų patiekalų receptų“ knygelė bei skanūs pietietiški valgiai. Renginio dalyviai turėjo galimybę paragauti užkandėlių, triušio maltietiškai, itališko tiramisu. Džiugu pastebėti, kad mokinių įgūdžiai, įgyti stažuotėse, jau padėjo jiems susirasti darbą ar darbe pademonstruoti naująsias žinias.
Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis straipsnis atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.
Marijampolės profesinio rengimo centro
Vystymo skyriaus vedėja Lilija Zableckienė