• Naujienos
  • Eksportuotojai mokėsi drąsos būti pažeidžiamiems

    Eksportuotojų klubo nariai kiekvienų metų pradžioje diskutuoja ir tariasi, kokios tematikos galėtų būti nagrinėjamos klubo susitikimuose. Dažnu atveju, aktualios temos neapsiriboja vien tik eksportu ar pardavimais, jos paliečia ir atmosferą darbe, tarpusavio santykius, asmeninį tobulėjimą.

    Birželio 20 d.  Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmuose veikiantis Eksportuotojų klubas kvietė į susitikimą su Žilvinu Beniušiu ir mokymus „Drąsa būti pažeidžiamam“.

    Žilvinas Beniušis – teatro ir televizijos aktorius bei režisierius. Lietuvos muzikos ir teatro akademijos lektorius. Organizacijos „Raudonos nosys. Gydytojai klounai” mentorius. Verslo mokymų įmonės „Grand Partners” ugdymo partneris. „Šiuolaikinės Intelektualios Klounados Teatro” įkūrėjas.  Teatro studijos „Ko tu nori?” vadovas.

    Susitikimo metu daug kalbėta apie drąsą ir pažeidžiamumą darbe. Pažeidžiamumas, tai leidimas būti pamatytam kitų su visomis savo svajonėmis, jausmais ir baimėmis. Būtent jis yra kelias į tikrą autentišką ryšį. Žmonės bijo būti atskirti, atmesti, todėl stengiasi neparodyti savo pažeidžiamumo, nes mano, kad būtinai turi būti tobuli ir tik tada juos kiti priims.

    Mokymu metu netrūko praktinių užduočių: renginio dalyviai mokėsi pajausti kitą, adekvačiai ir organiškai reaguoti situacijose. Mokėsi pasitikėjimo savimi ir šalia esančiu, aiškinosi, kaip tinkamai priimti kito emocijas ir „neužsikrėsti“ jomis.  Be to, domėjosi, kokią naudą teikia tam tikrų kūno taškų atpalaidavimas ir kokia reikšminga yra kūno kalba.

    Visų mokymų metu netrūko bendravimo, geros energijos, šypsenų. Klubo nariai ne tik sužinojo, kas yra pažeidžiamumas bei kad jį reikia nuolat puoselėti, bet ir labiau pažino vieni kitus, o tuo pačiu – sustiprino jau esamus ryšius klube ir mezgė naujus.

Skip to content