• Naujienos
  • Viešųjų pirkimų tarnyba kviečia tiekėjus dalyvauti mokymuose „Kaip tiekėjams dalyvauti socialiai atsakinguose pirkimuose?“

    Viešųjų pirkimų tarnyba (toliau – VPT) š. m. birželio 6 d. kviečia tiekėjus dalyvauti mokymuose „Kaip tiekėjams dalyvauti socialiai atsakinguose pirkimuose?“ (toliau –  mokymai). Mokymai vyks gyvai ir bus transliuojami tiesiogiai VPT YouTube kanale.

    Į mokymus kviečiami ne tik tiekėjai, kurie jau dalyvauja pirkimuose, bet dar tik planuojantys dalyvauti bei besidomintys galimybėmis, taip pat ir socialinio verslo atstovai.

    Mokymuose sužinosite, kokius socialinius kriterijus pirkimo vykdytojai gali nustatyti vykdydami socialiai atsakingus pirkimus, kaip parengti Lygių galimybių veiksmų planą bei, kaip darbų saugos ir sveikatos pažeidimai gali lemti tiekėjo pašalinimą iš pirkimo.

    Siekiant didesnio informacijos prieinamumo visiems asmenims, mokymai bus verčiami į lietuvių gestų kalbą. Dalyvavimas mokymuose nemokamas, tačiau registracija į gyvai vyksiančius mokymus būtina.

    Renginio data: 2024 m. birželio 6 d.

    Renginio trukmė: nuo 9:00 iki 12:00 val. Dalyvių registracija nuo 8:30 val.

    Renginio vieta: viešbutis „Panorama“, Sodų g. 14 / Seinų g. 4, Vilnius.

    2023 m. sausio 1 d. įsigaliojus Lietuvos Respublikos viešųjų pirkimų įstatymo (toliau – VPĮ) 17 straipsnio 2 dalies 5 punkto ir Lietuvos Respublikos pirkimų, atliekamų vandentvarkos, energetikos, transporto ar pašto paslaugų srities perkančiųjų subjektų, įstatymo (toliau – PĮ) 29 straipsnio 2 dalies 5 punkto pakeitimams, kurie nustatė, kad pirkimų vykdytojai turi siekti, jog įsigyjant prekes, paslaugas ar darbus būtų prisidedama prie socialinių klausimų sprendimo, suteiktas postūmis Lietuvoje vykdyti socialiai atsakingus pirkimus. VPT organizuoja šiuos mokymus, siekdama tiekėjams pristatyti galimus socialinius kriterijus, atsakyti į tiekėjams kylančius klausimus, informuoti juos apie naujoves. Su mokymų programa galite susipažinti čia: Programa_2024-06-06

    Dėmesio! Ketinančius mokymuose dalyvauti gyvai kviečiame registruotis užpildant anketą, kurią rasite ČIA.

    Registracija vyks iki gegužės 27 d. arba bus baigta, pasiekus maksimalų dalyvių skaičių. Norintiems stebėti mokymus nuotoliu, registruotis nereikia. Transliacijos nuoroda bus paskelbta VPT svetainėje ir socialinio tinklo Facebook VPT puslapyje mokymų dieną.

    Mokymai skirti tik tiekėjų atstovams, todėl VPT pasilieka teisę anuliuoti tikslinės auditorijos neatitinkančių dalyvių registraciją.

    Kilus klausimų, prašome kreiptis tel. +370 659 13664 arba el. paštu Gabija.Vitkauskiene@vpt.lt

     

    Viešųjų pirkimų tarnybos informacija

     

     

Skip to content