• Naujienos
  • Visi keliai veda į Kaišiadoris

    Šiais neeiliniais mūsų kraštui „Kaišiadorys – Lietuvos kultūros sostinė 2024“ metais kiekvienas esate kviečiamas ir labai laukiamas Kaišiadorių žemėje – vaizdingame ir savo istorija, gamtos grožiu, kultūrine savastimi alsuojančiame krašte, kurio išskirtinumą nuo XVI a. formavo geografinė lokacija tarp trijų etnografinių Lietuvos regionų ir keturių istorinių valstybės sostinių.

    Dar sausio mėnesį iš mūsų rajono širdies – Palaimintojo Teofiliaus Matulionio aikštės – Kultūros sostinės metų atidarymo šventės „Durys atsidaro“ metu išriedėjęs simbolinis traukinys įgauna vis didesnį pagreitį, kviesdamas į kultūros keliones keturiomis kryptimis, kurių stotelėse atrasite gausią veiklų įvairovę, tapsite ne tik žiūrovais, klausytojais, bet ir dalyviais.

    Jau artimiausiu metu, balandžio 5 d., Žiežmariuose, išskirtinėje erdvėje – vienoje didžiausių medinių sinagogų Lietuvoje, nuskambės pirmieji renginių ciklo „Klasikinės ir džiazo muzikos vakarai“ akordai, kurie lydės visą vasarą. Teatro mylėtojus balandžio 25 – 28 dienomis pradžiugins tarptautinis mėgėjų teatro festivalis „Vaidiname vieną pjesę“; gegužės 11 d. ant Neries kranto Senosios Gegužinės kaimo sodyboje vyks dail. A. Tamoliūno parodos pristatymas ir D. Golovanovo autorinės muzikos koncertas; gegužės 17-ąją Muziejų naktis kvies susipažinti su dar spaustuvės dažais kvepiančia knyga „Kaišiadorietiški pasakojimai“; vairavimo entuziastai laukiami gegužės 18 d. startuosiančiame ralyje – žaidime „Tarp keturių sostinių“; gegužės 18-19 d. miestą užlies tarptautinio vaikų ir jaunimo festivalio „Linksmosios sūpynės“ garsai. Nuo gegužės 24-osios Kaišiadorių miesto parke įsikurs „Muzikos oazės“, kurios penktadieniais kvies į koncertus po atviru dangumi.

    Ypatingai laukiame svečių 4 dienas (gegužės 30 – birželio 2 d.) truksiančiame festivalyje „Kas čia daros?!“, kurio programoje – kino festivalis „Sidabrinės gervės naktys 2024“, tarptautinis šakočių kepimo čempionatas, respublikinės kadrilinių varžytuvės, edukacijos, geriausių šalies atlikėjų pasirodymai, kitos veiklos ir pramogos.

    Įdomiais, įtraukiančiais renginiais turtingi ir kiti 2024-ųjų mėnesiai. Tai tarptautinis chorų festivalis „Skambėkit, Kaišiadorys!” (06-02); vaikų ir jaunimo folklore festivalis Žilvitis žaliuoja” (06-07) su smagiais naktišokiais, kuriuose dalyvaus per 1000 folkloro gerbėjų iš Lietuvos ir Latvijos; šiuolaikinio meno festivalis ARS MIX Kaišiadorių miesto erdvėse (08-24-25); vasaros palydų šventė „Kaišiadorių galiūnas“(08-31); muzikos ir istorijų koncertas ant vandens „Tėkmėje”(09- 07) Rumšiškėse, kuriam kuriama unikali vietinių menininkų programa, atspindinti Kauno marių ir muzikos sintezę, bei daugybė kitų įvairių veiklų, edukacijų, švenčių, turistinių ir dviračių žygių po unikalias Kaišiadorių krašto vietas, varžybų, žaidimų, parodų… Su visa „Kaišiadorys – Lietuvos kultūros sostinė 2024. Kaišiadorys – keliai ir kelionės“ programa plačiau susipažinsite interneto svetainėje www.kaisiadorys2024.lt bei socialinių tinklų Facebook paskyroje https://www.facebook.com/kaisiadorys2024

    Keliaudami į Kaišiadoris įsitikinsite, jog pasiekti mus nesunku: čia veda pagrindiniai Lietuvos keliai ir takeliai, pro mūsų miestą dunda traukiniai, o nuo Širvintų pusės galite atplaukti unikaliu, vieninteliu šalyje lynu varomu Padalių-Čiobiškio keltu.

    Viliamės, jog pažintis su mūsų rajonu įsimins ne tik kaip gerai praleistas laikas, paskatins dar ne kartą čia aplankyti ateityje, bet ir suteiks idėjų jūsų verslo plėtrai Kaišiadorių krašte, turinčiame nemenką potencialą – Kaišiadorių rajono savivaldybė 100 km spinduliu yra viena labiausiai apgyvendinta teritorija Lietuvoje.

    Tad kviečiame įsisukti į Kultūros sostinės ratą, ir tegul mūsų visų širdys plaka vienu ritmu, o visi keliai šiemet veda į Kaišiadoris!

     

    Kaišiadorių turizmo ir verslo informacijos centro informacija 

     

Skip to content