• Naujienos
  • Renginyje „Vadovo diena“ – Kauno rūmų narių susitikimas su Lietuvos šaulių sąjungos vadu plk. ltn. Linu Idzeliu

    Vasario 28 dieną Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmuose (KPPAR) vyko jau tradicija tapęs renginys, skirtas įmonių vadovams – „Vadovo diena“, kuris kaskart sudomina gausų Rūmų narių būrį iš įvairių verslo sričių. Į „Vadovo dienos“ renginius kaskart kviečiami ir ypatingi svečiai, kurie pristato specialiai paruoštus pranešimus Kauno PPA rūmų verslo bendruomenei aktualiomis temomis, po to vyksta diskusijos apskritojo stalo formate.

    Šįsyk, atliepiant  pasaulyje vyraujančias geopolitikos aktualijas, „Vadovo dienos“ temą „Tėvynės gynyba – mūsų visų reikalas“ pristatė renginio svečias – Lietuvos šaulių sąjungos vadas pulkininkas leitenantas Linas Idzelis.

    Renginio pradžioje į „Vadovo dieną“ susirinkusią verslo bendruomenę, tarp kurių taip pat esama ir Lietuvos šaulių sąjungos narių, sveikino Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų (KPPAR) prezidentas Zigmantas Dargevičius kartu su KPPAR generaline direktore Olga Grigiene.

    „Kaip prieš šimtą metų yra sakęs dvarininkas, visuomenės ir kultūros veikėjas, rašytojas, knygnešys, žuvininkystės pradininkas Lietuvoje, Lietuvos šaulių sąjungos ideologas ir vienas iš organizacijos įkūrėjų Vladas Putvinskis-Pūtvis: „Nepamiršk, kad tu pats turi būti šeimininkas savo Tėvynėj ir atsakai už visa, kas joje atsitinka“. Niekas nepasikeitė ir šiandien – kiekvienas mes turime būti šeimininkas, o jeigu Tėvynė atsiduria pavojuje, stoti jos gynybon. Tėvynės gynyba – ne tik skambus lozungas. Lietuvos Respublikos Konstitucija sako, kad Lietuvos valstybės gynimas nuo užsienio ginkluoto užpuolimo – kiekvieno Lietuvos Respublikos piliečio teisė ir pareiga“, – drąsiai ir įkvepiančiai  savo pranešimą pradėjo Lietuvos šaulių sąjungos vadas plk. ltn. Linas Idzelis.

    Kokie yra karinės galios komponentai? Kaip kiekvienas pilietis ir verslininkas gali prisidėti prie Tėvynės gynybos? Kaip sėkmingai pasipriešinti? Kaip padėti kovotojams? Aktyviai įsitraukę į diskusiją, verslininkai svečio teiravosi šiandien visiems nerimą keliančių klausimų. Ir visi vienbalsiai sutiko, kad šiuo metu ypatingai trūksta informacijos įmonių vadovams, kaip ir visai visuomenei, kurių darbuotojai taip pat teiraujasi: ką būtina žinoti kiekvienam piliečiui evakuacijos metu, kaip elgtis, išgirdus pirmuosius įspėjimo apie pavojų signalus?

    Lietuvos šaulių sąjungos vadas plk. ltn. Linas Idzelis pažymėjo, kad galimai agresijai ruoštis reikia iš anksto ir kiekvienas žmogus turi žinoti, koks jo vaidmuo valstybės gynyboje.

    „Visos valstybės institucijos ir kiekvienas žmogus turi žinoti savo vietą gynybos architektūroje. Prieš tą dieną, kol dar neįvyko karas, reikia stiprinti pajėgumą, atsparumą ir pasirengimą rezistencijai. Tai yra mokymas, rengimas, visuomenės pilietinis patriotinis ir tautinis ugdymas, kariuomenės ir karo tarnybos propagavimas“, – kalbėjo L. Idzelis. Pasak Lietuvos šaulių sąjungos vado, kada žmogus tiksliai žino, ką jis turėtų daryti karo atveju, „atsiranda pasitikėjimas savo jėgomis, vadovybe ir valstybe. Kai aš turiu informaciją, kurioj vietoj aš esu karo atveju, įgūdžius, priemones tam kovoti, tada atsiranda pasitikėjimas ir tada mes būsime nenugalimi“, – pabrėžė Lietuvos šaulių sąjungos vadas plk. ltn. Linas Idzelis.

    Susirinkę vadovai į KPPA rūmų organizuojamą, vadovams skirtą, renginį dalinosi savo įžvalgomis apie dabartinę karo eigą Ukrainoje, verslininkai kėlė klausimus apie tai, kokio tolimesnio scenarijaus tikėtis?

    Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Zigmantas Dargevičius dėkodamas „Vadovo dienos“ renginio svečiui – Lietuvos šaulių sąjungos vadui plk. ltn. Linui Idzeliui bei visiems susirinkusiems nariams – verslininkams, ir padrąsindamas sakė, jog galime įveikti visus užklupusius iššūkius ir grėsmes, išgyventi sudėtingus laikus, būdami vieningi ir sutelkę savo stiprybes. Taip pat KPPAR prezidentas priminė, kad Lietuvos verslas, ypač kaimyninės valstybės karo akivaizdoje, svarbus ne tik mūsų šaliai, bet ir broliškai Ukrainai, kuriai šiandien būtina ištiesti pagalbos ranką ir palaikyti visomis įmanomomis priemonėmis šioje svarbioje kovoje už mūsų visų laisvę ir nepriklausomybę.

Skip to content