• Naujienos
  • Marijampolės verslininkai diskutavo dėl darbo rinkos pokyčių

    Kovo 6 d. Marijampolės verslininkai rinkosi Marijampolės profesinio rengimo centre, kuriame vyko renginys „Verslo pusryčiai“. Susitikimo metu sveikinimo žodį tarė Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Marijampolės filialo vadovė Kristina Grigė, kuri pasidžiaugė tokiu gausiu būriu susirinkusių. Marijampolės verslininkus taip pat sveikino ir Marijampolės profesinio rengimo centro direktorius Gražvydas Juodišius. 

    Susitikimo metu buvo pristatytos profesijos, kurių specialistus ruošia Marijampolės profesinio rengimo centras. Taip pat buvo pristatyta  pameistrystės programa, bei galimybės įmonėms tapti šios programos dalyviais.

    Po oficialaus pristatymo vyko diskusija, kurios metu diskutuota, kaip gi Marijampolės darbdaviai galėtų motyvuoti jaunuolius, kad jie dirbtų Marijampolėje, o ne išvažiuotų į Kauną ar Vilnių.  Pasak G. Juodišiaus, pagrindinė motyvavimo priemonė yra konkurencingas darbo atlygis, kuriuo šiai dienai Marijampolės verslas negali pasigirti. Marijampolės profesinio rengimo centro direktorius G. Juodišius akcentavo, kad dabartinį jaunimą labiausiai motyvuoja pinigai.

    Be konkurencingo atlyginimo buvo aptartos ir kitos priemonės, tokios kaip – tikslinės stipendijos, kurias gali įteikti įmonės gerai besimokantiems, tuo pačiu kviečiant atlikti praktiką toje pačioje organizacijoje.

    Diskutuota ir apie nepopuliarias, tačiau verslui aktualias profesijas: medžio apdirbėjo, baldininko ir kt. Darbdaviai diskutavo, ką galėtų padaryti, kad jaunuolius sudominti šiomis specialybėmis, taip pat kuo gali padėti profesinio rengimo centrui, kad tam tikros jiems reikiamos specialybės atsirastų rengiamų specialistų sąraše. 

    Tiek verslo tiek profesinio rengimo centro atstovai sutiko, kad tokie susitikimai yra labai naudingi ir kad betarpiškas bendravimas tarp verslo ir mokymo įstaigų yra būtinas. Profesinio rengimo centras turi žinoti, kuria kryptimi juda verslas, kokią plėtrą planuoja ir koks bei kokių darbuotojų galimas poreikis. Džiaugtasi, kad Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai yra jungtis, kuri sujungia verslą ir mokslą.

Skip to content