• Naujienos
  • Kauno PPA rūmų klasteris „HIGHTECH KAUNAS“ stiprins konkurencingumą pasaulyje

    Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai kartu su partneriais – IT sektoriaus įmonėmis – narėmis – praėjusiais metais subūrė integruotą dirbtinio intelekto, e-komercijos ir procesų automatizavimo sistemų klasterį „HIGHTECH KAUNAS“. Klasterio konkurencingumo užsienyje stiprinimui bei įsiliejimui į tarptautinius tinklus buvo pateikta paraiška finansavimui gauti pagal priemonę „EXPO klasteris LT“. Kauno PPA rūmų projektas buvo atrinktas tarp geriausiųjų ir jam vykdyti skirtas finansavimas!

    Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai turi ilgametę tarptautinių projektų įgyvendinimo patirtį – nuo Rūmų atkūrimo 1991 m. buvo sėkmingai įgyvendinta daugybė tarptautinių projektų įvairiose srityse (verslo partnerių paieškos, eksporto skatinimo, verslumo skatinimo, mokymų ir profesinio rengimo, pameistrystės ir kt.). Rūmai nuolat konsultuoja įmones dėl eksporto rinkų, pasiruošimo parodoms, mugėms, verslo kontaktų renginiams, verslo misijoms, ES priemonių verslui, ES reglamentų, teisės ir standartų klausimais. Taip pat organizuojamos verslo misijos bei verslo kontaktų renginiai prie didžiųjų pasaulinių parodų, įmonės lydimos į renginius ir parodas, po renginių toliau konsultuojamos dėl bendradarbiavimo, naujų eksporto krypčių.

    „Džiaugiamės, kad laimėtas projektas padės sukurti dar didesnę pridėtinę vertę klasterio nariams. Projekto veiklos orientuotos į klasterio „HIGHTECH KAUNAS“ stiprinimą, jo tarptautiškumo, įskaitant narystę tarptautiniuose tinkluose, skatinimą, klasterio bei jo produkcijos žinomumo didinimą, naujų eksporto rinkų paiešką ir jau esamų rinkų plėtrą“, – išsamiau pristatydama projekto naudas verslui, kalbėjo KPPAR Tarptautinių ryšių ir protokolo skyriaus vadovė Agnė Joneikienė.

    Projektą Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai įgyvendins kaip klasterio koordinatorius, galutiniai naudos gavėjai – klasterio įmonės, Kauno PPA rūmų nariai.

Skip to content