• Naujienos
  • Verslo inovacijų ir technologijų forume „CHANGE“ – valdomų IT, Cloud ir DevOps paslaugų praktikos, kurios veikia

    Spalio 13 d. Kaune, Žalgirio arenos amfiteatre įvyko verslo inovacijų ir technologijų forumas CHANGE, subūręs du šimtus Kauno ir regiono, bei gi visos Lietuvos technologijų profesionalų. Beveik 60 proc. auditorijos buvo smulkaus bei vidutinio bei stambaus verslo technologijų vadovai. Svečius pasveikino Skaylink grupės vadovas Frank Strecker ir didžiausią verslo bendruomenę regione vienijančių Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų (KPPAR) Tarybos narys, UAB „Kautra” generalinis direktorius Linas Skardžiukas. „Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų vardu sveikinu visus susirinkusius į verslo technologijų ir inovacijų forumą „Change2023“. Dėkoju Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų nariui „BTT Group“ (Skylink) ir visai organizatorių komandai, surengusiai šį forumą ir pakvietusiai Kauno rūmus tapti šio forumo partneriu. Įgyvendinant pokyčius ir siekiant nuolatinio augimo verslui ypatingai svarbus inovatyvumas, operatyvumas priimant sprendimus,  novatoriškas ir kokybiškas procesų valdymas – tai įmanoma tik naudojant naujausius technologinius įrankius. Labai džiaugiamės, jog Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų narių gretos vis auga ir prisijungia motyvuotos, aktyviai bendrystėje veikti pasiruošusios įmonės, tokios, kaip BTT Group“, – sveikindamas verslo inovacijų ir technologijų forumo „CHANGE“ dalyvius kalbėjo L. Skardžiukas.

    “CHANGE formato tikslas yra ne tik kalbėti apie technologijų infrastruktūros modernizavimo strategijas ir galimus sprendinius, bet pristatyti realias istorijas iš tikrų darbinių situacijų, kurios pamokančios ir leidžia sugaišti mažiau laiko ir nekartoti klaidų”, sako Skaylink Lietuva vadovas Donatas Zaveckas.

    Renginio programą sudarė teminės diskusijos apie klasikinės IT infrastruktūros atnaujinimo sprendinius, migraciją į Cloud ir kibernetinį saugumą.

    GLASS LT IT vadovas Justas Kumpikevičius kalbėjo apie  IT infrastruktūros ir Cloud sprendimus stiklo paketų gamybos pramonėje. Pasak Justo, efektyvus valdymas prasideda nuo suvokimo, kokia turima IT infrastruktūra, kokia saugumo situacija, kokį paslaugų spektrą padengia išoriniai partneriai ir kokia technologijų bazė būtina, idant būtų įgyvendinti strateginiai akcininkų ir vadovų komandos tikslai.

    Kongsberg NanoAvionics saugumo koordinatorius Edvinas Federas renginio svečiams pristatė naujausias palydovų misijas ir ambicijas, bei dalinosi praktinėmis įžvalgomis, kokie Cloud platformų sprendimai naudojami kosmoso pramonėje. Esminė grandis – automatizuotas AWS infrastruktūros valdymas, operacijų ir užduočių serveriai, kuriuose nenutrūkstamai sukasi palydovų valdymo procesai.

    Diskusijoje apie investicijas į kibernetinį saugumą dalyvavę prelegentai Rokas Muraška (Paystrax), Miglė Labukaitė (Grant Thornton Baltic) ir Martynas Pranaitis (Newsec Advisory Baltics) kaip vieną pagrindinių savo saugumo infrastruktūros dedamųjų minėjo Skaylink sukurtą unikalų valdomo saugumo sprendimą „BTT Armour“, paremtą Microsoft M365 licencijų konfigūravimo galimybėmis.

    Skaylink LT „Apple“ produktų vadybininkas Jonas Černauskis svečiams pasakojo apie įrangos galimybes versle, o AVAD Baltic atstovas Andrej Michailov pristatė „Apple“ darbo vietų valdymo sprendimus.

    Forumą vainikavo principinė „Žalgirio-Cervena Zvezda“ dvikova ir pergalė.

    „Esu labai dėkingas renginio partneriams – AVAD Baltic ir Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmams, Žalgirio arenos komandai ir visiems dalyvavusiems. Turėjome vertingą laiką, tikrai kartosim“, sako Donatas Zaveckas.

Skip to content