• Naujienos
  • Verslo misija į Indoneziją

    Spalio 14 – 22 dienomis Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai kartu su partneriais: Indonezijos Respublikos Ambasada Kopenhagoje, akredituota Lietuvai;Indonezijos Respublikos garbės konsule Lietuvoje Vytaute Stankaitiene; komercijos atašė Singapūre Arūnu Karlonu, kurio ambasada yra akredituota Indonezijai bei Indonezijos prekybos ir pramonės rūmais, organizavo verslo misiją į Indoneziją, Džakartą.

    Verslo misijoje dalyvavo daugiau kaip dešimt Kauno ir kitų regionų įmonių iš reklamos leidybos, popieriaus, transporto ir logistikos, kosmetikos, namų dekoro, ortopedijos, medicinos,  trąšų bei kitų sektorių.

    Verslo misijojeį Džakartą  dalyvių laukė itin intensyvi programa. Įmonės buvo pakviestos dalyvauti Indonezijos – Europos verslo forume kur turėjo galimybę susipažinti  su pažangiais Indonezijos verslais bei dalyvauti iš anksto organizuotuose B2B susitikimuose, taip pat ir forumo organizatorių organizuotoje bendroje tinklaveikos (angl. networking) vakarienėje.

    Indonezijos – Europos verslo forumo metu pasirašytas Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų asociacijos (LPPARA) bei Indonezijos prekybos ir pramonės rūmų (KADIN) bendradarbiavimo susitarimas. Pagrindinis jo tikslas – skatinti glaudesnį verslo bendradarbiavimą ir stiprinti šalių ekonominius bei investicinius ryšius. Prioritetas teikiamas žemės ūkio ir maisto, energetikos bei informacinių technologijų (ypač skaitmenizacijos) sektoriams.

    Misijos dalyviai taip pat apsilankė vienoje didžiausių šalies parodų Trade Expo Indonesia, kurios metu jiems  dar kartą organizuoti B2B susitikimai. Lietuvos įmonės turėjo galimybę  aplankyti daugiau nei 900 parodoje dalyvaujančių stendų bei  užmegzti ryšį su vietos verslininkais.

    Delegacijos atstovai buvo pakviesti pasisvečiuoti net keliose lietuviško kapitalo įmonėse, priklausiančiose gerai žinomai įmonių grupei „Avia Solutions Group“: „BBN Airlines Indonesia“, teikiančia lėktuvų nuomos paslaugas bei „FL Technics Indonesia – PT Avia Technics Dirgantara“, kurios specializacija –  orlaivių priežiūra ir remontas. Įmonės vadovas Martynas Grigas pristatė vykdomas veiklas bei planus, taip pat pasidalino verslo vystymo Indonezijoje specifika bei ypatumais. Lietuvos verslininkai turėjo galimybę apsilankyti šių įmonių patalpose ir iš arti pamatyti  orlaivių remonto  subtilybes.

    Delegacija taip pat buvo pakviesta dalyvauti iškilmingoje vakarienėje su Indonezijos ambasadore J.E. P. Dewi Savitri Wahab, kuri labai daug prisidėjo prie verslo misijos į Indoneziją organizavimo.

    Misijos metu įmonės susitiko su  Lietuvos garbės konsule Indonezijoje p. Gianita Kadarisman, su kuria turėjo galimybę pasikalbėti apie jų verslų galimybes Indonezijoje.

    Nors misijos programa buvo labai intensyvi, grupė taip pat skyrė laiko susipažinti su Džakarta, kuri yra  viena didžiausių pasaulio sostinių, bei gilinosi į šalies verslo aplinką  bei verslo kultūrą.

    Verslo misija yra projekto „Eksporto rinkų plėtra dalyvaujant tarptautiniuose renginiuose“ (Nr. 03.2.1-LVPA-K-801-06-0019) dalis ir yra dalinai finansuojama ES Regioninės plėtros fondo lėšomis. Projekto vykdytojas – Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai.

Skip to content