• Naujienos
  • Prancūzai Marijampolėje ieško plėtros galimybių įmonėms 

    Spalio 13 d. KPPAR Marijampolės filialo atstovai drauge su Marijampolės savivaldybės atstovais sutiko svečius iš Prancūzijos ir Lietuvos prekybos rūmų.
    Svečiai į Marijampolę atvyko aplankyti Marijampolėje veikiančios prancūzų kapitalo įmonės UAB „Sateba Lithuania“, kuri yra tiek KPPAR narė, tiek Lietuvos Prancūzijos prekybos rūmų narė, tačiau pagrindinis svečių tikslas  –  susipažinti su Marijampole, čia esančia investicine aplinka bei sėkmingai veikiančia LEZ.
    Sutikdamas atvykusius svečius Marijampolės savivaldybės administracijos direktorius Karolis Podolskis padėkojo jiems už domėjimąsi Marijampole ir užtikrino, kad Marijampolės savivaldybė daug dėmesio skiria verslo skatinimui, investuotojų pritraukimui ir naujų darbų vietų, kurios siūlomos marijampoliečiams, kūrimui.
    Guillaume Douville, Prancūzijos ir Lietuvos prekybos rūmų vykdomasis direktorius, Anthony Poullain, Prekybos rūmų prezidentas, Eric Brisset, „0G baltics“ generalinis direktorius, ir rūmuose dirbantis Matas Grigalius su susižavėjimu stebėjo reprezentacinį filmą apie mūsų spalvingąją, žalią ir patrauklią Marijampolę.
    Svečiams buvo paruošta išsami prezentacija apie Marijampolės investicinę aplinką. Marijampolę iš tiesų galima vadinti vartais į Europą, nes čia patogu investuoti bei kurti verslą, tuo labiau, kad susisiekimo infrastruktūra („Via Baltica“, „Rail Baltica“) ypatingai palanki investuotojams. LEZ valdymo bendrovės vadovas Simonas Petrulis pristatė tolimesnius LEZ vystymo planus ir galimybes verslui čia įsikurti bei akcentavo puikų bendradarbiavimą su savivaldybe, kuris padeda verslui planus įgyvendinti gerokai greičiau nei kitur.
    Guillaume Douville ir Anthony Poullain Lietuvoje ieško Prancūzijos įmonėms galimybių plėtrai. Vizitus jie numatę ir Alytuje, Utenoje ir Ukmergėje, nes analizuoja ir šių vietovių investicinę aplinką.
Skip to content