• Naujienos
  • Konferencija „EKSPORTO KODAS: Drąsiai / Kryptingai / Tvariai“: rekordinis dalyvių skaičius ir įmonių lyderių pranešimai!

    Jau šešerius metus iš eilės, Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai kartu su Eksportuotojų klubu ir Enterprise Europe Network tinklu rengė konferenciją EKSPORTO KODAS. Konferencija skirta įmonių vadovams, eksporto ir marketingo vadovams, vadybininkams ir visiems, besidomintiems eksportu.

    Šiais metais konferencijoje „EKSPORTO KODAS: Drąsiai / Kryptingai / Tvariai“, vykusioje Žalgirio arenoje, itin gausiai susirinkusiems, daugiau nei trims šimtams dalyvių, savo pranešimus pristatė net 6 įmonių atstovai.

    Konferencijos metu eksportuojančios įmonės dalinosi, kaip joms sekėsi dirbti permainų ir iššūkių kupinu metu. Kaip teko prisitaikyti prie visų aplinkybių, kokių naujovių ėmėsi ir jas įgyvendino „drąsiai / kryptingai / tvariai“. Kokie sprendimai padėjo išsaugoti įmonės stabilumą ar net atvėrė naujų eksporto rinkų ir ko, nebūtinai vien iš sėkmių, galbūt ir iš priimtų klaidingų sprendimų, galėtų pasimokyti kiti?

    Visus susirinkusius į vieną didžiausių konferencijų Lietuvoje, skirtą eksporto sričiai ir jos specialistams, sveikino Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Zigmantas Dargevičius. „Akivaizdu, jog eksportas – mūsų šalies ekonomikos augimo variklis. Pernai, 2022 metais, Lietuvos eksporto vertė augo daugiau nei 28 procentus, o apimtys pasiekė net 44,2 milijardus eurų. Per 15 pastarųjų metų šalies eksporto apimtys išaugo daugiau nei tris su puse karto (nuo 12,5 mlrd. eurų 2007 metais iki 44,2 mlrd. eurų 2022-aisiais), užimdamos vis reikšmingesnę dalį šalies bendrajame vidaus produkte. Nepaisant pačių įvairiausių iššūkių šiuo laikotarpiu, Jūs, gerbiami Lietuvos eksportuotojai, sėkmingai didinote mūsų šalies konkurencingumą pasaulinėje arenoje“, – sveikinimo kalboje džiaugėsi Lietuvos įmonių eksportuotojų pasiekimais Kauno rūmų prezidentas Z. Dargevičius.

    Prezidentui antrino ir Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų generalinė direktorė Olga Grigienė tuo pat pristatydama ir Kauno rūmuose veikiantį Enterprise Europe Network tinklą. „Vienas mūsų, tiek kaip rūmų, tiek kaip Enterprise Europe Network tikslų yra skatinti įmonių konkurencingumą tarptautinėje arenoje, padėti atrasti naujas rinkas ir įsitvirtinti jau esamose, padėti užmegzti naujus kontaktus. Tačiau mes siekiame ne tik teikti savo paslaugas, bet ir sudaryti sąlygas Jums semtis patirties vieniems iš kitų! Todėl labai džiaugiamės, kad šiandien savo įžvalgomis, pavyzdžiais ir istorijomis dalinsis net 6 verslo bendruomenės atstovai, savo sričių ekspertai. Ačiū Jums, pranešėjai, kad sutikote būti EKSPORTO KODO dalimi“, – konferencijos pradžioje kalbėjo KPPAR generalinė direktorė O. Grigienė.

    AB „FASA“ pardavimų ir marketingo vadovė bei Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmuose veikiančio Eksportuotojų klubo vadovė Jolanta Petkevičienė sveikino konferencijos dalyvius ir maloniai kvietė prisijungti prie Eksportuotojų klubo, kuris šiuo metu jungia 40 įmonių, bendruomenės narių. „Būdami bendruomenėje mokomės vieni iš kitų, tobulėjame, sujungę savo stiprybes galime įveikti visus užklupusius iššūkius ir išaugti dar stipresniais“, – kalbėjo Jolanta Petkevičienė.

    Jau penkerius metus konferenciją moderuoti organizatoriai patikėjo Pauliui Ausmanui, „KIKA GROUP“ Eksporto vadovui. Prieš kviesdamas pirmąjį konferencijos pranešėją, „LONAS Group“ vykdantįjį direktorių Domą Jakutį, konferencijos moderatorius džiaugėsi, jog šių metų eksporto renginio ypatingai gausioje dalyvių auditorijoje jau pastebi ir matytus veidus, žmones, kurie kasmet atvyksta į eksportuotojams skirtą konferenciją. Kaip pastarasis teigė: „O tai reiškia, kad eksporto tema išlieka aktuali ir konferencija „Eksporto kodas“ ne tik auga, kaip konferencija, bet ir išlaiko savo nuolatinių dalyvių susidomėjimą“.

    Šių metų konferencija „EKSPORTO KODAS: Drąsiai / Kryptingai / Tvariai“, kaip ir kasmet, gali pasigirti stipria programa, gausiu būriu specialistų profesionalų, besidalinusių savo patirtimi, ir  daugiau nei 300 dalyvių–eksportuotojų pritraukusia auditorija.

    „Ar pardavimus Latvijoje ir Estijoje galime vadinti eksportu?“ pristatydamas savo pranešimą, kvietė diskutuoti pirmasis konferencijos pranešėjas „LONAS Group“ vykdantysis direktorius Domas Jakutis.  Ar šiuolaikinis verslas turi laiko devynis kartus pamatuoti? Kiek verslo sėkmei svarbus gebėjimas greitai reaguoti ir priimti sprendimus? kalbėjo AB „Kauno grūdai“ maistinių verslų vadovas Ignas Gucevičius. Apie kryptingą planavimą ir proaktyvius veiksmus eksporto rinkose pasakojo UAB „Dovaina“ pardavimų projektų vadovas Tomas Žukauskas.  Tema „Tvarumas – madingas priedas prie eksporto augimo strategijos ar  būtinybė?“ įžvalgomis su konferencijos dalyviais dalinosi AB „Utenos trikotažas“ tvarumo ir sertifikavimo vadovė Jurgita Stankūnienė. Apie mokslo inovacijų svarbą kuriant produktus ir, koks jų kelias nuo laboratorijos iki pardavimų visame pasaulyje, savo pranešime žiūrovams pristatė novatoriškai ir vaizdingais video klipais, kurtais pasitelkiant dirbtinį intelektą, UAB „Nando“ direktorius Justinas Taruška. Konferencijos pranešimų programą užbaigė UAB „Aconitum“ savininkė ir generalinė direktorė dr. Rima Balanaškienė, pradėdama savo pranešimą klausimu konferencijos dalyviams: „Ar tik Australijoje gyvena kengūros?“. Nuo  1999 m. maisto papildus bei vaistinius preparatus gaminančios įmonės „Aconitum“ įkūrėjos pristatyme netrūko ir daugiau klausimų susirinkusiems, kaip pavyzdžiui: „Kosmose atstumą galime išmatuoti šviesmečiais. O kaip eksporte matuojamas atstumas? Mes paskaičiavome! Pavyzdžiui, tiesus atstumas tarp Lietuvos ir Australijos yra 13 533,1 km arba 10 šviesmečių. Tai daug ar mažai?“, – klausė dr. Rima Balanaškienė. Teisingai į juos atsakiusiesiems buvo įteikti „Aconitum“ dovanų kuponai.

    Dėkojame įmonių „Lonas Group“, AB „Kauno grūdai“, UAB „Dovaina“, AB „Utenos trikotažas“, UAB „Nando“,UAB „Aconitum“ atstovams už įdomius pranešimus, konferencijos moderatoriui  „Kika group“ eksporto vadovui Pauliui Ausmanui ir konferencijos partneriams, su kuriais bendradarbiaujame jau ne vienerius metus.

    RENGINIO PARTNERIAI 

    „LEGGATO“ – tikri renginių techninio aptarnavimo ekspertai. Apšvietimo, įgarsinimo, LED ekranų bei sceninės įrangos nuoma.

    Ekspozicijų centras“ – vienas didžiausių parodų Baltijos šalyse organizatorių. Ekspozicijų centras rengia tarptautines specializuotas parodas MOTERS PASAULIS, NAMŲ PASAULIS, SVEIKATOS DIENOS, bei unikalią savo pobūdžiu – RINKIS PREKĘ LIETUVIŠKĄ.

     UAB „CHOCO group“ – modernus ir inovatyvus aukščiausios kokybės šokolado gamintojas. Neeilinės idėjos įgyvendinamos rinkai siūlant MULATE prekės ženklo šokoladus ir šokolado gaminius. Tai itin aukštų kokybės standartų netradicinis šokoladas ne tik savo skoniu ir kokybe, bet ir dizainu.

     „ACALA“ – rafinuotas, vyniško stiliaus putojantis arbatos gėrimas, kuris yra vertas tosto. Puikios akimirkos nusipelno puikių gėrimų! ACALA putojanti arbata pakeis Jūsų požiūri į nealkoholinius gėrimus.

    Natūraliai šarminis mineralinis vanduo „AKVILĖ“ – tai giliai po žeme, Dzūkijos nacionaliniame parke, susidaręs vanduo, kuriame yra natūraliai susibalansavę mineralai. „Akvilės“ pH yra 8, taigi padeda sureguliuoti rūgščių ir šarmų pusiausvyrą organizme, geriau rehidratuoti. Vanduo nėra apdorojamas jokiais chemikalais, buteliuose vartotojus pasiekia toks pat, koks išgaunamas iš gręžinio. Dėl unikalios kilmės „Akvilė“ yra vienas iš nedaugelio vandenų pasaulyje, kuriame nėra nei nitratų, nei nitritų, jis tinkamas ir kūdikiams.

    UAB „Art Glacio“ – gerai žinomas ledų gamintojas ne tik Lietuvoje bet ir Europoje, Amerikoje ir net Azijos šalyse. „Art Glacio“ visus konferencijos dalyvius vaišino ledais!

    Sakome „Ačiū“ visiems susirinkusiems ir lauksime kituose Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų organizuojamuose renginiuose.

    Daugiau konferencijos nuotraukų rasite ČIA

    Konferencijos pranešėjų pristatytų temų skaidrės:

    Domas Jakutis: “Ar pardavimus Latvijoje ir Estijoje galime vadinti eksportu?” (Lonas Group)

    Tomas Žukauskas: “Kryptingas planavimas ir proaktyvūs veiksmai eksporto rinkose” (UAB Dovaina)

    Jurgita Stankūnienė: “Tvarumas – madingas priedas prie eksporto augimo strategijos ar būtinybė?” (AB Utenos trikotažas)

    Justinas Taruška: “Nuo mikroskopinio pasaulio iki globalių pardavimų” (UAB Nando)

Skip to content