• Naujienos
  • KPPAR tarybos nariai dalyvavo diskusijoje „Saugūs ir konkurencingi tarp didžiųjų Europoje ar vis dar savojo kelio ieškantys viduje?“

    Rugsėjo 18 d. Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų viceprezidentai Vydas Damalakas (UAB „Omniteksas“ valdybos narys), Vidas Butkus (AB „Kauno Baltija“ generalinis direktorius), tarybos nariai dr. Rūta Klimašauskienė (UAB „Alfa idėjos ir technologijos“ akcininkė ir personalo verslo partnerė), Saulius Rūtelionis (UAB „Verslo draugai“ prezidentas), Saulius Valunta (UAB „Serfas“ direktorius, akcininkas) kartu su Kauno PPAR generaline direktore Olga Grigiene TS-LKD Kauno miesto skyrių sueigos pirmininko Pauliaus Lukševičiaus kvietimu dalyvavo jo organizuotoje į verslą orientuotoje diskusijoje „Saugūs ir konkurencingi tarp didžiųjų Europoje ar vis dar savojo kelio ieškantys viduje?“.

    BLC daugiafunkciniame verslo centre, įsikūrusiame Kaune, vykusioje diskusijoje dalyvavo Europos Parlamento narys Andrius Kubilius, LR Finansų ministrė Gintarė Skaistė bei verslo atstovas, buvęs ilgametis Lietuvos pramoninkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis.

    Diskusijos metu, kurią moderavo KTU Ekonomikos ir verslo fakulteto profesorius Rytis Krušinskas,  buvo aptartos geopolitinės aktualijos – karo Ukrainoje daroma įtaka gyvenimui Europoje ir Ukrainos integracijos reikšmė regionui. Taip pat diskusijos dalyviai palietė ir Lietuvos finansinių galimybių, prognozių bei perspektyvų temas. Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų atstovai – verslininkai aktyviai įsitraukė į diskusiją, joje dalyvavusiems valdžios atstovams išsakė problemas, su kuriomis susiduria tiek verslas, tiek valstybė augant skolinimosi kaštams bei uždavė verslui aktualius klausimus. Atsakydami į pagrindinę diskusijos temą, pašnekovai sutiko, jog tarptautiniame lauke Lietuva šiandien – sėkminga, ryški ir matoma, tačiau svarbiausiu veiksniu išlieka sutarimas valstybės viduje dėl strateginių ateities krypčių.

     

    Nuotraukos – Rokas Tenys

Skip to content