• Naujienos
  • Marketingo vadovų klubo vasaros susitikimas žirgyne „Zorro žirgai“

    Paskutinįjį liepos ketvirtadienį Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmuose veikiantis Marketingo vadovų klubas pakvietė narius į vasarišką susitikimą tema „Kuo susiję žirgai su marketingu?“, kuris vyko Kauno rajone įsikūrusiame žirgyne „Zorro žirgai” (https://www.facebook.com/ZorroZirgai). Kauno rūmų klubiečius, nešinus lauknešėliais – morkomis žirgyno gyventojams, svetingai pasitiko „Zorro žirgai“ įkūrėjai ir puoselėtojai Kotryna Nida Mikelskaitė, Rytis Mikelskas, Kauno tvirtovės parko gidė-edukatorė Ramunė Mikelskienė.

    Žirgynas „Zorro žirgai“– unikalus ir vienintelis toks žirgynas Lietuvoje, išsiskiriantis savo organizuojamais viduramžių laikus menančiais pasirodymais su tikrais, rekonstruotais to laikmečio šarvais ir apdarais. Savo išskirtiniais pasirodymais džiugina ir Kauno Hanza dienos renginio žiūrovus, susirinkusius į viduramžių laikų inscenizacijas. Be įvairių renginių, šiame žirgyne vyksta edukacijos, fotosesijos, o taip pat žirgams tenka „paragauti“ darbo ir reklamų filmavimo aikštelėse, ir didžiųjų Lietuvos įmonių organizuojamuose renginiuose. „Tai puiki priemonė parduoti pačius įvairiausius produktus – nuo maisto iki mobiliųjų telefonų, renginių ir kitų pramogų. Kad ir kaip bebūtų, žirgai visada savo grožiu ir elegancija patraukia dėmesį“, – susitikimo metu savo įžvalgomis su Marketingo vadovų klubo nariais dalinosi Kotryna Nida Mikelskaitė.

    Garliavoje įsikūrusio žirgyno „Zorro žirgai“ įkūrėja K. N. Mikelskaitė iš arčiau supažindino svečius su žirgynu, jo išskirtinumu, jame gyvenančiais skirtingų veislių žirgais, kuriems draugiją palaiko ir čia gyvenančios ožkos, vištos, keletas kačių bei šuo. Ji papasakojo apie jų gyvenimą – džiaugsmus ir vargus. „Čia gyvena skirtingų veislių žirgai, tokie kaip: rusų ir amerikos ristūnai, angliškas shire eržilas, vengriškas lipizanas, olandų fryzės, pirmieji Lietuvoje oficialiai registruoti australų Warlander veislės eržiliukas Tabasco ir mažoji kumelytė Allegria Macarena. Tačiau didžiausias žirgyno „Zorro žirgai“ pasididžiavimas – ispaniški andalūzai, vienintelis tokios savo veislės ir spalvos atstovas Pabaltijy, eržilas Trueno ir šiemet šeimą papildžiusios dvi juodos kumelės Lydia ir Colombiana Monterrey“, – pasakojo savininkė. Žirgyną įkūrusi ir jį puoselėjanti Mikelskų šeima tikisi, kad kitais metais būtent šioms dviems kumelaitėms sulaukus šeimos pagausėjimo, bus pradėtas ir andalūzų veislės žirgų veisimas Lietuvoje.

    Skanaudami Kauno tvirtovės parko gidės-edukatorės, „Zorro žirgai“ šeimininkės Ramunės Mikelskienės paruoštas lietuviškas vaišes, nariai turėjo galimybę iš arti pamatyti pagal viduramžių laikus rekonstruotus riterio šarvus. Apie jų atsiradimo istoriją, kokia viduramžių riterių ekipuotė buvo, iš ko gaminama ir kaip ji dėvima, apie 35-40 kg sveriančią riterio metalo aprangą išsamiai papasakojo ir pademonstravo „Zorro žirgai“ savininkas, viduramžių laikų inscenizuotų pasirodymų riteris, Rytis Mikelskas. Čia pat svečiai galėjo ir pasimatuoti iš metalo pagamintą riterio šalmą, kuris nustebino savo itin sunkiu svoriu 8-10 kg.

    Vasariškame KPPAR Marketingo vadovų klubo narių susitikime netrūko pramogų. Kotryna Nida Mikelskaitė įkūnijusi princesę ant žirgo ir jos tėtis – Rytis Mikelskas, riterio kostiumu, skambant viduramžių muzikai džiugino svečius kvapą gniaužiančiu pasirodymu. Po jo visi norėjusieji turėjo galimybę pajodinėti nuostabaus grožio žirgais.

    Susidomėjusiems edukacijos programa ar jojimo pamokomis ir norintiems apsilankyti žirgyne „Zorro žirgai“, susisiekti galite kontaktais:

    Facebook paskyroje: Zorro žirgai

    Tel. nr.: 860985298

    Gmail: zorrozirgai@gmail.com

    Nuotraukos: Laura Deliusinė, Sigitas Čiapas

Skip to content