• Naujienos
  • Susitikimas su Energetikos viceministre Inga Žiliene

    Birželio 23 d. Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų nariai susitiko su Energetikos viceministre Inga Žiliene ir Valstybinės energetikos reguliavimo tarybos Vartotojų teisių gynimo ir informavimo skyriaus vadove Kristina Engelgardt – Tkačuk.

    Susitikimą moderavo Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų viceprezidentas, UAB „Omniteksas” valdybos narys Vydas Damalakas. Susitikime dalyvavo beveik trisdešimties įmonių vadovai.

    Susitikimas organizuotas indentifikavus Rūmų nariams aktualią problematiką – dėl juridinių asmenų sudarytų sutarčių su nepriklausomais elektros energijos tiekėjais aukštomis fiksuotomis kainomis 2022 m. rudenį ir jų siekio derėtis dėl rinkos situaciją atitinkančių kainų arba atsisakyti turimų elektros/dujų tiekimo sutarčių su nepriklausomais elektros energijos tiekėjais.

    Įmonės išsakė pagrindinę problematiką, kad sutartyse numatytas kainos peržiūrėjimas kas šešis mėn. po sutarties pasirašymo yra tik simbolinis, taip pat jam esant prašoma pratęsti sutarties galiojimą. Toms įmonėms, kurios turi aukštas fiksuotas elektros ar dujų kainas palyginus su rinkos kaina šiuo metu elektra ar dujos kainuoja 3-4 kartus brangiau. Tai labai įtakoja verslo konkurencingumą, produktų ar paslaugų kainas, sukelia ir kitus verslo vykdymo sunkumus, įvertinant tai, kad sutartys pasirašytos keliems metams, tai verslui sudaro didžiulį iššūkį. Įmonės dažniausiai įvardina, kad derybinės pozicijos nepavyksta pasiekti su UAB Elektrum Lietuva. Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai taip pat kreipėsi į nepriklausomą elektros tiekėją su prašymu susitikimui ir aptarimui, kol kas atsakymo neturime.

    Susitikimo metu diskutavome ir prašėme, kad, viceministrė žinodama klausimo svarbą, jį iškeltų susitikimuose su visais nepriklausomais elektros tiekėjais, VERT išanalizuotų klausimą ir imtųsi galimų veiksmų.

    Įmonės kituose pasitarimuose dėl šio klausimo su rūmais aptarė galimybes kreiptis ir į kitas institucijas, pvz.: Ekonomikos ir inovacijų ministeriją, Latvijos prekybos, pramonės rūmus. Taip pat iš įmonių sulaukėme siūlymų kreiptis ir į kitas valstybines institucijas.

    Jei Jums aktualūs šie klausimai – prašome susisiekime daiva.vysniauskiene@chamber.lt , 8687 36240.

Skip to content