• Naujienos
  • Sūduvos buhalterių klubas lankė ekspoziciją „Bulotų namai – tarpukario miestietiškos kultūros atspindys“

    Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Marijampolės filiale veikiantis Sūduvos buhalterių klubas kovo 30 d., ketvirtadienio popietę, aplankė nuo 2022 metų vasaros Marijampolę puošiantį  unikalų, restauruotą, statinį – Bulotų namus ir juose įrengtą ekspoziciją „Bulotų namai – tarpukario miestietiškos kultūros atspindys“.

    Bulotų namai – tai XX a. pradžios medinės miesto architektūros pavyzdys. Name gyveno vienas žymiausių advokatų Lietuvoje Andrius Bulota su žmona Aleksandra. Tai puiki galimybė susipažinti su Bulotų šeima, jos gyvenimo būdu, sužinoti apie spalvingą pasiturinčių miestiečių namų aplinką. Renovuotuose Andriaus ir Aleksandros Bulotų namuose gyvenimo istoriją pristatė muziejininkė Jurgita Jusevičienė. Edukacinės programos „Saldi arbatėlė Bulotų namuose“ metu Sūduvos buhalterių klubos narės, tarsi, nusikėlė  praeitin ir turėjo galimybę ne tik iš arčiau pažinti tarpukario inteligentų gyvenimo būdą, arbatėlių, stalo etiketo ir serviruotės subtilybes, bet ir praeities konditerijos gaminių  menančius skonius pajausti ragaujant arbatėlių stalo saldumynus, kuriuos atkūrė iš to laikotarpio kulinarinių knygų. Kadaise šiuose namuose virė inteligentiškas gyvenimas su tarpukario miestietiškai kultūrai būdingomis pramogomis – labdaringais vakarais, pobūviais ir „faifokliokais“ (penktos valandos arbatėlėmis).

    Kauno PPAR Marijampolės filiale veikiančio Sūduvos buhalterių klubo narių vardu dėkojame už turiningai prasileistą laiką bei  patirtą tarpukario dvasią Bulotų namuose!

     

     

    *Apie Sūduvos buhalterių klubą:

    Sūduvos buhalterių klubas Kauno PPA rūmų Marijampolės filiale pradėjo veikti 2011 m. kovo 17 d. Tai profesinės vienybės ir kūrybinių galimybių klubas, jungiantis buhalterius, finansininkus, finansų vadovus ir kitus, užsiimančius su buhalterine apskaita, finansine analize ir kontrole susijusia veikla.

    Pagrindinis tikslas – vienyti juridinius ir fizinius asmenis,  gilinti profesines žinias, keistis informacija, stiprinti bendradarbiavimą, skatinti aktyvumą, savarankiškumą ir kūrybiškumą, telkti narius asmeniniam profesiniam tobulėjimui. Susitikimų, diskusijų, kūrybinių išvykų metu  aptariamos iškilusios problemos, ieškoma galimybių jas spręsti, dalijamasi gerąja praktika.

    Susidomėjusiuosius kviečiame tapti KPPAR Marijampolės filiale veikiančio Sūduvos buhalterių klubo nariu. Kaip tai padaryti, daugiau informacijos rasite nuorodoje: https://chamber.lt/bendruomene/rumu-klubai/suduvos-buhalteriu-klubas/

Skip to content