• Naujienos
  • KPPAR Jonavos filialo verslininkų vizitas Seime

    Šių metų sausio 16 dieną Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Jonavos filialo verslo bendruomenė lankėsi Lietuvos Respublikos Seime. Vizito pradžioje svečius maloniai sutiko kraštietis, Jonavoje išrinktas Seimo narys Eugenijus Sabutis, kuris kartu su gidu verslininkus supažindino su Seimo rūmų istorija, aprodė Seimo lankytojų centrą.

    Apžiūrėję pastarąjį, Lietuvos Respublikos Seime besilankantys Jonavos krašto verslininkai skubėjo į svarbiausią vizito susitikimą su Ekonomikos komiteto pirmininku Kaziu Starkevičiumi bei komiteto pirmininko pavaduotoju Gintautu Palucku. Šio susitikimo su Seimo nariais metu vyko diskusija verslo bendruomenei aktualiomis temomis.

    Daugiausia dėmesio buvo skirta energetikos klausimams, aptartos valstybės paramos priemonės energetinius iššūkius patiriančioms įmonėms, saulės elektrinių statybos problematika, neaiškios jų atsipirkimo galimybės kai vis dar jokiomis priemonėmis nėra nustatyta, kiek ilgai galios dabartinė elektros energijos pasaugojimo tvarka “netmetering” gaminantiems vartotojams. Diskusijoje paliestas ir LEZ, Lietuvos įmonių konkurencingumo išsaugojimo klausimas, kada kitos ES šalys taiko  ženklias paramos priemones gamtines dujas gamyboje naudojančioms  įmonėms.

    KPPAR tarybos narys, Jonavos filialo tarybos pirmininkas Alfonsas Meškauskas Ekonomikos komiteto nariams pateikė klausimus dėl Lietuvos miškų urėdijų reorganizavimo, FSC sertifikatų išdavimo sustabdymo iš Ukrainos perkamai medienai.

    Prakalbus apie lėšas, kurios galėtų būtų pritraukiamos kelių infrastruktūros gerinimui, apmokestinant tam tikrus kelius ar taikant koncesiją  (pvz. Lenkija tokiu būdu sėkmingai sprendžia kelių gerinimo problemas), filialo tarybos narei Linai Astrauskei kilo klausimai, ar tai netaptų dvigubu apmokestinimu įmonėms.

    Taip pat buvo aptartas ir Jonavai itin aktualus klausimas – Jonavos pietrytinio aplinkkelio statyba. „Šis klausimas buvo išgirstas, tai jau yra ne tik Jonavos, bet ir nacionalinio saugumo klausimas. Jonavos rajone esantys Lietuvos kariuomenės kariniai padaliniai ir prie jų prijungtos NATO priešakinių pajėgų kovinės grupės šiuo metu naudojasi vieninteliu keliu į Ruklą, kuris neatitinka jokių vakarietiškų standartų, todėl labai svarbu pradėti aplinkkelio tiesimą, leisiantį užtikrinti karinių pajėgų mobilumą, taip pat paspartinsiantį planą Lietuvoje pilnai dislokuoti Vokietijos brigade.“, – kalbėjo Seimo narys Eugenijus Sabutis.

    Tikimasi, jog apie 20 metų keliamas klausimas, pagaliau pajudės ir pirmieji darbai prasidės jau 2024 metais.

    KPPAR Jonavos filialo vardu dėkojame Jonavos rajono verslininkams už aktyvų dalyvavimą, o Seimo nariams – už šiltą priėmimą. Ši narių išvyka – tai tik pirmas žingsnis glaudesnio bendradarbiavimo link.

Skip to content