• Naujienos
  • Atvirų durų diena KPPA Rūmuose: kunigo Algirdo Toliato mintys verslo bendruomenei, kaip išlikti tvirtais ir dvasingais

    Praėjusią savaitę Kauno ir Marijampolės regionų verslininkai buvo pakviesti į Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų atvirų durų dieną. Renginio, kuriame dalyvavo 30 verslo atstovų, metu visus susirinkusiuosius pasveikino Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų generalinė direktorė Olga Grigienė, kuri pristatė rūmuose vykdomas veiklas, asmeninio ir verslo augimo galimybes aktyvioje rūmų bendrystėje, dalinosi mintimis, kokią pridėtinę vertę verslui, miestui, visuomenei kuria rūmai.

    Į atvirų durų dieną susirinkusią verslo bendruomenę pasveikino ir tapti aktyviais bendruomenės nariais kvietė Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų viceprezidentas, UAB „Omniteksas“ valdybos narys Vydas Damalakas.

    Renginio svečias kunigas Algirdas Toliatas savo kalbą pradėjo žodžiais: „Sunkūs laikai gimdo stiprius žmones, stiprūs žmonės kuria gerus laikus, geri laikai gimdo silpnus žmones, o silpni žmonės kuria blogus laikus“. Turint omenyje, jog pastarąjį laiką visi išgyvename užsitęsusią neapibrėžtumo situaciją, įtampą, kuri pažeidė svarbiausią žmogaus poreikį – jaustis saugiam. Kunigas A. Toliatas kvietė stabtelti ir apmąstyti, kas įvyko, koks buvau žmogus, kaip praėjo tie metai, atlikti, tarsi, savo dvasinę apskaitą – ką reikia patobulinti.
    Dalindamasis su Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų verslo bendruomenės atstovais įkvepiančia ir stiprinančia išmintimi, kunigas kalbėjo apie tai, kaip reaguoti išmintingai nepaminant kertinių vertybių, kaip išlikti tvirtais, dvasingais, nepalūžti ir nesugriauti, ką sukūrėme per daugelį metų.

    Atvirų durų renginiui Kauno PPA rūmuose įpusėjus, narystės sėkmės istorijomis pasidalino net 4 įmonių atstovai: Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų narė VšĮ „Personalo praktikų paslaugos vadovė Eglė Makselytė. Eglė turi sukaupusi beveik trijų dešimčių darbo patirtį, yra VDI Kauno skyriaus darbo ginčų komisijos narė, Verslo moterų tinklo Kauno skyriaus valdybos narė. UAB „Scoding verslo plėtros vadovas užsienio rinkai Marius Lauraitis. UAB „Scoding“ įmonė kuria unikalias verslo valdymo sistemas, audituoja ir prižiūri el. parduotuves. Per pastarąjį dešimtmetį UAB „Scoding“ dirbo su įvairiais projektais, sistemomis, kalbomis ir prisitaikė besikeičiant industrijai.

    Kompanijos https://kirpro.lt, kuri specializuojasi įvairių medžiagų kirtime, vadovas Edvinas Kriūnas dalinosi savo sėkmės istorija. Netikėtai gauta Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų tarptautinių ryšių ir protokolo skyriaus darbuotojų užklausa dėl bendradarbiavimo su Danijos startuoliu, tuomet ieškančiu, kas galėtų iš naudotų teniso kamuoliukų išpjaustyti mažus apvalius skrituliukus, kurie būtų pakartotinai panaudoti, kaip baldų kojų padukai – tapo pasaulyje analogo neturinti ekologiška verslo idėja ir sėkmingu bendradarbiavimu. Kalbėdamas apie pradėtą bendradarbiavimą su Kauno PPA rūmais, verslininkas teigė: „Paklausimas buvo netikėtas, bet labai džiaugiuosi, kad tokiu būdu radome naują klientą. Sužinojome apie naudingas Enterprise Europe Network tinklo teikiamas galimybes kaip tarptautiniai verslo kontaktų renginiai, verslo misijos, daug šalių jungianti duomenų bazė, seminarai bei daugelis kitų galimybių, kurios padeda mums būti patraukliems ir konkurencingiems ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje.“

    UAB „Omniteksas valdybos pirmininkas, KPPAR viceprezidentas Vydas Damalakas  dalindamasis savo patirtimi, kokią vertę gauna verslas rūmuose, dar svarstantiems apie galimybę prisijungti prie didžiausių rūmų Lietuvoje, pasakojo savo narystės istorijas, pristatė rūmuose vykdomą verslo interesų atstovavimą, vykstančius bendruomenės renginius, aktyviai veikiančius vadovų ir specialistų klubus, gausybę mokymų, galimybes naudotis verslo partnerių paieška ir konsultacijomis tarptautinės plėtros klausimais bei daugybę kitų rūmų veiklų, kuriomis gali naudotis išskirtinai Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų nariai.

Skip to content