• Naujienos
  • Regioninės krepšinio lygos šventė

     

     

    Asociacija Regionų krepšinio lyga (RKL)  kviečia stebėti Nostra.lt – Regionų krepšinio lygos svarbiausias sezono kovas! Įėjimas nemokamas.

    Tai renginiai apie kuriuos mažai kas žino, tačiau pasigilinus galima surasti daug giminių, pažįstamų ar kolegų, kurių šeimos nariai žaidžia 3-ioje profesionalioje Lietuvos regionų krepšinio lygoje.

     

     

     

     

    B diviziono finalinės kovos vyks balandžio 21-23 dienomis Panevėžio CIDO arenoje:

    A diviziono finalinės kovos vyks balandžio 29-30 dienomis Prienų sporto arenoje:

     

    Šie renginiai – puikus laikas laisvalaikiui su šeima!

     

    Apie Regionų krepšinio lygą:

    Asociacija Regionų krepšinio lyga (RKL) yra organizacija, rengianti oficialų nacionaliniu mastu vykstantį krepšinio čempionatą. Teisę rengti turnyrą yra delegavusi Lietuvos krepšinio federacija (LKF). RKL čempionatas laikomas trečiu pagal pajėgumą Lietuvoje po Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) ir Lietuvos krepšinio lygos (LKL). 

    RKL čempionų komanda ateinančiame sezone įgyja teisę žaisti NKL pirmenybėse, taip pat kaip NKL čempionė turi šansą patekti į LKL. Taigi, galima teigti, kad RKL yra pirmas laiptelis aukščiausio lygio krepšinio link. Būtent dėl šios priežasties čia nėra griežtai limituojamas komandų skaičius ir siekiama apjungti kuo daugiau įvairių Lietuvos regionų komandų.

    Vienas iš svarbių lygos tikslų yra jaunųjų talentų ugdymas, perspektyvių jaunų žaidėjų pratinimas prie vyrų krepšinio. RKL pirmenybėse jaunuoliams suteikiama galimybė vienoje aikštėje rungtyniauti su labiau patyrusiais žaidėjais.

    Šiame sezone Regionų krepšinio lygoje žaidžia 41 viena komanda iš 30 skirtingų Lietuvos miestų. Iš jų 16 varžosi A divizione, o 25 B diviziono kovose, RKL dvikovas sezono metu aptarnauja 55 teisėjai.

Skip to content