• Naujienos
  • Aktualu įmonėms, prekiaujančioms su Jungtine Karalyste

    Praėjus metams nuo susitarimo, kuriuo apibrėžiamos sąlygos, kuriomis Jungtinė Karalystė (JK) pasitrauks iš Europos Sąjungos (ES), Didžiosios Britanijos prekybos rūmai ir Muitinės rūmai tęsia kampaniją, siekdami didesnio aiškumo dėl būsimų JK prekybos santykių su ES ir siekia pateikti atsakymus į praktinius klausimus apie pokyčius, kurie turės įtakos verslui.

    Prisijunkite prie gruodžio mėnesį organizuojamų trijų dalių internetinių seminarų “Brexit: One Year On”, kuriuose bus apžvelgiami ir analizuojami paskutiniai dvylika mėnesių JK užmezgant naujus santykius su Europos Sąjunga ir kalbama apie tai, kas dar laukia verslo.

    Internetinių seminarų seriją sudaro:

    Gruodžio 6 d., pirmadienis: Tarptautinės prekybos tyrimo rezultatai

    Gruodžio 9 d., ketvirtadienis: Brexit, koks Brexit?

    Gruodžio 14 d., antradienis: „Pilnas“ Brexit“.

    Renginiai vyks anglų kalba. Daugiau informacijos apie kiekvieną seminarą ir registracijos nuorodas rasite žemiau.

    Tarptautinės prekybos tyrimo rezultatai

    Dėl Brexit ir COVID-19 atsiradusių sutrikimų, gamintojai patiria didelį darbo jėgos, energijos ir žaliavų kainų padidėjimą.

    Šioje pirmoje sesijoje bus pristatyti naujausios tarptautinės prekybos tyrimo rezultatai ir atskleista praėjusių metų įtaka prekybininkų pasitikėjimui, investicijų planams, naujoms rinkoms ir prekių įvežimui į JK ir iš jos.

    Registracija čia.

    Brexit, koks Brexit?

    Kokį poveikį prekybininkams turės visiškai kontroliuojama JK siena, kai gruodžio 31 d. pasibaigs laipsniška muitinės kontrolė?

    Daugeliui prekybininkų JK pasitraukimas iš ES muitų sąjungos mažai ką pakeitė. Prekės ir toliau tiekiamos į jų verslą, iš tikrųjų nepadaugėjo dokumentų, o jų ES tiekėjai džiaugiasi galėdami toliau pristatyti prekes.

    Jeigu jūsų verslas susijęs su JK, jums turėtų būti naudinga, nes internetiniame seminare bus aptarta, kokius įrašus turėjote saugoti, bet gal to nepadarėte. Kokius muitinės įrašus turėjote pasidaryti, bet praleidote. Ir dar svarbiau, kokių veiksmų galite imtis dabar, kad išvengtumėte baudų ir nuobaudų ateityje?

    Registracija čia.

    „Pilnas“ Brexit

    Laipsniška muitinės kontrolė baigiasi gruodžio 31 d., o tai reiškia, kad laisvas prekių srautas, vyravęs nuo Brexit pirmos dienos, baigsis 2021 m. gruodžio 31 d.

    Visą ES importą reikės apskaityti su pilna muitinės deklaracija. Bus nustatyta nauja sanitarinė ir fitosanitarinė (SPS) tvarka, nauji išankstinio pranešimo terminai ir naujas tikrinimo režimas. Tai bus taikoma visam ES eksportui ir importui.

    Šiame internetiniame seminare bus aptariami pokyčiai ir kokių praktinių veiksmų galite imtis, kad sumažintumėte galimybę, jūsų prekių vėlavimui prie JK sienos, taip pat kokio ekonominio poveikio turėtume tikėtis visiškai įgyvendinus Prekybos tęstinumo susitarimą.

    Registracija čia.

Skip to content