• Naujienos
  • Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Zigmantas Dargevičius renginyje susitiko su Kazachstano ambasadoriumi

    Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Zigmantas Dargevičius dalyvavo Kazachstano ambasados Lietuvoje surengtame parodos, skirtos 30-osioms Kazachstano Respublikos nepriklausomybės metinėms bei Kazachstano Respublikos Pirmojo Prezidento dienai paminėti, atidarymo renginyje. Renginys vyko Prezidento Valdo Adamkaus bibliotekoje-muziejuje, kur ir eksponuojama fotografijų paroda.

    Kazachstano Ambasadorius Viktoras Temirbajevas kalbėdamas pabrėžė Nursultano Nazarbajevo didžiulį indėlį į valstybingumo formavimą ir šalies raidą, padėtus pamatus darniam vystymuisi ateinantiems dešimtmečiams. Savo kalboje Ambasadorius renginio svečius informavo apie Kazachstano Respublikoje vykstančią ekonominę ir politinę modernizaciją, skirtą tolesniam demokratizavimui ir žmogaus teisių stiprinimui.

    Kauno prekybos pramonės ir amatų rūmų prezidentas kalbėdamas su Ambasadoriumi sutarė, kad kitų metų pirmąjį ketvirtį bus organizuojamas susitikimas siekiant didinti eksporto apimtis ir skatinti ekonominį bendradarbiavimą tarp Lietuvos ir Kazachstano.

    Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas pažymi, kad Lietuva su Kazachstanu turi gerus ir ilgalaikius santykius, o mūsų šalies vadovai ne kartą lankėsi Kazachstane, kur susitiko su pirmuoju nepriklausomo Kazachstano lyderiu N. Nazarbajevu. Renginio svečiai susipažino su archyvinėmis nuotraukomis, pasakojančiomis apie pirmąjį Kazachstano Prezidentą, jo susitikimus įvairiais metais su Lietuvos Respublikos vadovais.

    Renginyje dalyvavęs LSMU rektorius Rimantas Benetis, kuris yra Kazachstane gerai žinomas kardiochirurgas, kalbėdamas sakė, kad Nursultanas Nazarbajevas lemtingu momentu tapo lyderiu ir prisiėmė atsakomybės naštą prieš šalį ir jos žmones.

    Renginyje taip pat dalyvavo Vytauto Didžiojo universiteto rektorius, Kauno rajono meras ir miesto merijos bei verslo atstovai, užsienio valstybių garbės konsulai, kultūros veikėjai, Kazachstano studentai.

Skip to content