• Naujienos
  • Verslo pusryčiai Prienuose – aktualių klausimų aptarimui

    Prasidėjus rudens sezonui, Prienų rajono savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas pakvietė Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Prienų atstovybės narius į pirmąjį po ilgos pertraukos pabendravimą akis į akį. Nors verslininkų susirinko negausiai, verslo pusryčių metu aptartos įvairios, jiems rūpimos temos, tolimesnio bendradarbiavimo galimybės ir verslo idėjos, skirtos Prienų gražinimui.

    Pirmiausia meras pasidalino turima informacija dėl Greimų tilto važiuojamosios dalies remonto.  Kadangi darbų užsakovė – Lietuvos automobilių kelių direkcija, darbus vykdo bendrovė „Kauno tiltai“, savivaldybė neturi galių nei keisti sutarties sąlygų, nei daryti įtaką darbų organizavimui, kad būtų sumažintos transporto eilės ir kamščiai. Meras A. Vaicekauskas ir jo pavaduotoja Loreta Jakinevičienė patvirtino savivaldybės apsisprendimą kreiptis į LAKD dėl tranzitinių krovininių automobilių nukreipimo, aplenkiant Prienus, bei dėl papildomo fizinio eismo srautų reguliavimo. Svarstyta ir galimybė uždrausti automobilių išsukimą iš kai kurių šalutinių gatvių į Vytauto gatvę.

    Meras pripažino, kad verslininkų priekaištai dėl didelėse eilėse gaištamo brangaus laiko yra teisingi, tačiau juos kvietė pasisemti kantrybės. Pasak jo, šioje situacijoje galima įžvelgti ir teigiamą dalyką – neskubant pro automobilio langą galima pasižvalgyti į gražėjančius Prienus.

    Baigiama Revuonos gatvės rekonstrukcija, po kurios joje liks mažiau automobilių parkavimo vietų, yra suplanuota riboti jų stovėjimo laiką. Savivaldybės vadovų nuomone, reikėtų lankstesnio požiūrio į ribojimus.

    KPPAR Prienų atstovybės vadovė, UAB „Ekofrisa“ vadovė Lina Dužinskienė paskatino diskusiją apie verslininkų prisidėjimą prie turizmo iniciatyvų, kurių metu sukurtos skulptūros, suoleliai, kiti erdviniai elementai papuoštų miestą. Prienų atstovybės nariai norėtų padovanoti Prienų miestui laikrodį, todėl paprašė parinkti jam vietą.

    Savivaldybės administracijos direktorė Jūratė Zailskienė tvirtino, kad turistinių idėjų konkurso neatsisakoma, anot jos, mažųjų skulptūrų parkas su reljefiniu rajono kontūrų žemėlapiu galėtų būti įkurdintas netgi Laisvės aikštėje. Ji pakvietė kiek luktelti, kol neseniai įkurtas Turizmo ir verslo informacijos centras sukomplektuos komandą ir galės imtis šių darbų organizavimo.

    Verslo pusryčių metu pristatyta Prienų TVIC direktorė Viktorija Strampickaitė papasakojo apie tai, kaip sekasi įsikurti paskirtose patalpose Prienų kultūros ir laisvalaikio centro pastate, ir kada planuojama imtis konkrečių veiklų.

    J. Zailskienė išsakė norą įsteigti Prieniečio kortelę ir pakvietė verslininkus palaikyti šią iniciatyvą: teikti savo paslaugas, siūlyti prekes šios kortelės turėtojams su nuolaida.  Tokiu būdu prieniečiai būtų skatinami lankytis, apsipirkti, gauti paslaugas smulkiojo verslo įmonėse ir taip didinti jų apyvartą.
    Susitikime nemažai dėmesio skirta Prienų rajono kelių būklei, juose atliekamo remonto kokybei, pateikta siūlymų dėl patogesnio persikėlimo dviračiais per Greimų tiltą, diskutuota dėl kelto per Nemuną reikalingumo, gautas prašymas sutvarkyti automobilių stovėjimo aikštelę už Prienų turgaus. Priimdamas domėn verslo atstovų prašymus ir pastabas, meras ragino apleistus nekilnojamojo turto objektus turinčius verslininkus aktyviau  juos tvarkyti ir įveiklinti.

    Taip pat buvo pristatyta galimybė verslui pasinaudoti finansine parama iš Savivaldybės smulkiojo ir vidutinio verslo rėmimo programos, supažindinta su naujai rengiamu Studijų rėmimo programos projektu, kalbėta apie būtinybę motyvuoti, apmokyti ir įdarbinti  ilgalaikius bedarbius, tartasi dėl konkurso „Sukurta Prienų krašte“ organizavimo ir nugalėtojų apdovanojimo. Pasidžiaugta verslininkais, kurie pareiškė norą įsitraukti į Kauno PRAR Prienų atstovybės veiklą, ieškota priežasčių, kodėl atstovybės nariai senbuviai taip neaktyviai renkasi į verslo susitikimus ir naudojasi  PRAR siūlomis galimybėmis verslui.

    Laikraščio Gyvenimas straipsnis

    Straipsnis ir nuotr. Dalės Lazauskienės

Skip to content