• Naujienos
  • VMI informuoja: mokestinės paskolos sutarčių sudarymo sąlygų ilgesniam laikotarpiui

    Į nukentėjusių nuo COVID-19 sąrašus įtraukti mokesčių mokėtojai, mokestinę nepriemoką, kuri susidarė iki 2021 m. rugpjūčio 31 d., galėjo išdėstyti dalimis be palūkanų iki 2022 m. gruodžio 31 d., pirmąją įmoką atidedant ne ilgesniam laikotarpiui nei iki 2021 m. spalio 31 d. ir šiais atvejais jokių dokumentų papildomai pateikti prie prašymo nereikėjo. Norėdami pasinaudoti šia valstybės pagalba minėtomis sąlygomis, prašymus per Mano VMI  jie turėjo pateikti iki š. m. rugpjūčio 31 d.

    Jei dėl sudėtingos finansinės situacijos laikotarpio iki 2022 m. gruodžio 31 d.  skolai išdėstyti ir sumokėti mokesčių mokėtojams neužteko, jie galėjo prašyti ir ilgesnio mokesčių išdėstymo bei sumokėjimo termino, bet ne ilgesnio kaip iki penkerių metų. Tokiu atveju, turimą nepriemoką iki 2022 m. gruodžio 31 d. buvo galima išdėstyti ir sumokėti be palūkanų, o vėlesnio laikotarpio įmokoms skaičiuojamos 0,01 proc. per dieną palūkanos. Ilgesniam nei iki 2022 m. gruodžio 31 d. termino mokestinės paskolos sutarties (MPS) sudarymui taikoma standartinė procedūra ir reikalavimai. Dėl šios priežasties mokesčių mokėtojai, teikdami prašymą VMI, turėjo pridėti laisvos formos paaiškinimą, kodėl jiems nepriemokos išdėstymui reikalingas ilgesnis terminas, kokio mokėjimo grafiko jie pageidauja, kaip ketina vykdyti savo įsipareigojimus, kitus dokumentus. Daugiau informacijos apie tai – VMI svetainėje.

    Dalis įmonių pateikė prašymus sudaryti MPS ilgesniam laikotarpiui, tačiau nepridėjo finansinę būklę pagrindžiančių dokumentų. Atsižvelgiant į tai, mokesčių administratorius, kad įmonės neprarastų galimybės gauti valstybės pagalbą, joms per Mano VMI taip pat suformavo MPS, kuriose turima nepriemoka išdėstyta dalimis be palūkanų iki 2022 m. gruodžio 31 d. Kviečiame šias įmones gautas sutartis pasirašyti per nurodytą laikotarpį. Sudarę MPS, mokesčių mokėtojai nepraras galimybės pasinaudoti valstybės teikiama mokestine pagalba verslui  ir galės kreiptis į VMI dėl sudarytų MPS sąlygų pakeitimo, pateikiant prašymą pagrindžiančius dokumentus.

    VMI informuoja, kad jeigu Jums kyla klausimų dėl dokumentų pateikimo teikiant prašymus sudaryti MPS, mielai į juos atsakys. Klausimus prašo siųsti e.paštu VMI.informacija@vmi.lt.

    Daugiau informacijos apie VMI taikytas mokestines pagalbos priemones nuo pandemijos nukentėjusioms įmonėms galima rasti VMI svetainėje. Konsultacijas mokesčių klausimais gyventojai gali gauti paskambinę 1882 (+370 5 260 5060) ar 8 5 2191 777, taip pat pateikę paklausimą elektroniniu būdu per Mano VMI. Konsultacijos aptarnavimo padaliniuose – su išankstine rezervacija.

    VMI informacija

Skip to content