• Naujienos
  • JAV sankcijos Baltarusijai. Ką jos gali reikšti Lietuvos įmonėms?

    Kviečiame registruotis į seminarą apie JAV sankcijų taikymo principus ir jų poveikį. Renginys nuotoliniu būdu (ZOOM platformoje) anglų kalba vyks š. m. gegužės 27 d. 16 val. Pranešimą apie JAV sankcijas paskaitys ir į seminaro dalyvių klausimus atsakys JAV teisininkas Lawrence Ward, Dorsey’s National Security Law Group.

    Tarptautinės sankcijos – vienas instrumentų, kurį tarptautinė bendruomenė ar atskiros valstybės taiko valstybėms, fiziniams ir juridiniams asmenims bei kitiems subjektams, kurie savo veiksmais, sprendimais ar vykdoma politika pažeidinėja žmogaus teises, remia terorizmą ar kokiu nors kitu būdu laužo svarbiausias tarptautinės bendruomenės pripažįstamas normas bei principus

    Pasibaigus pusantrų metų trukusiam moratoriumui, JAV nuo š.m. birželio 3 d. vėl taikys sankcijas devynioms Baltarusijos bendrovėms ir jų valdomoms įmonėms.  Nors JAV sankcijos Lietuvos subjektams teisiškai nėra privalomos, tačiau dėl JAV vaidmens pasaulio prekybos ir finansų rinkose jų poveikis yra globalus.

    Kaip veikia JAV sankcijos? Kokį tiesioginį ar netiesioginį poveikį JAV sankcijos Baltarusijai turės Lietuvos įmonėms? JAV teisininkas Lawrence Ward ir pateiks atsakymus į šiuos klausimus.

    Daugiau apie pranešėjąhttps://www.dorsey.com/people/w/ward-lawrence

     

    PROGRAMA

    Moderuoja:   URM Išorinių ekonominių santykių ir ekonominio saugumo politikos departamento direktorė Dalia Kreivienė

    16:00-16:30  Pranešimas “JAV sankcijos Baltarusijai. Ką jos gali reikšti Lietuvos įmonėms?“

                         Lawrence Ward, Dorsey’s National Security Law Group, JAV.

    16:30-16:50  Q&A sesija

    Siekiant geriau pasirengti seminarui ir pateikti atsakymus į Lietuvos dalyviams rūpimus klausimus, registruojantis į renginį prašome tuo pačiu el. pašto adresu Conference@urm.lt pateikti klausimus (anglų kalba), kurie Jūsų įmonei ar įstaigai yra aktualūs. Prisijungimo nuoroda užsiregistravusiems dalyviams bus išsiųsta prieš renginį.

    Registracija ir klausimų pateikimas iki gegužės 25 d. el. adresuConference@urm.lt

Skip to content