• Naujienos
  • Ko verslas gali pasimokyti iš rizikos kapitalo fondų?

    Verslo vadovų klube pristatyta tema „Ko verslas gali pasimokyti iš rizikos kapitalo fondų?“ Eglė Juodsnukytė, konsultacijų bendrovės CIVITTA partnerė, pateikė rizikos kapitalo fondų taikomas praktikas bei kaip jas galima panaudoti bet kuriame versle.

    Fondo tikslas – sukurti kuo didesnę grąžą investuotojams per nustatytą fondo gyvavimo laikotarpį. Fondai nori būti patys geriausi vertės kūrime, yra orientuoti į akcijų vertės didinimą visuose sprendimuose ir siekia tai padaryti per ribotą laiką – 5-7 metus.  Fondų investavimo paieškos tikslas – rasti įmonę su dideliu augimo potencialu. Jų valdomos įmonės yra konkurentai daugelyje rinkų, todėl ignoruoti neverta.

    Rizikos kapitalo fondų strateginio planavimo, praktinio įgyvendinimo užtikrinimo bei komandos formavimo ir motyvacijos principus galima taikyti kiekviename versle. Fondai yra sistemiški, agresyvūs ir visą dėmesį skiria veiklos vertės kūrimui. Sukuria discipliną, išskiria kas svarbiausia – tikslai, greitis, pokyčiai. Iniciatyvų neturi būti daug – maksimaliai trys, bet jos turi atnešti didžiausią vertės prieaugį. Be to, laabi svarbu teisingai nustatyti prioritetus, kurie turi atnešti grąžą.

    Jei kažkas nori permokėti, tai tikrai nebūsime mes, sako fondai – tas pats gali būti taikoma bet kokiam verslui. Reikia atlikti detalų įsivertinimą ir prioretizavimą prieš investuojant pastangas ir pinigus. Svarbu sutelkti dėmesį ir resursus į kelias didžiausią potencialą turinčias iniciatyvas.

    Neabejotinai didelis dėmesys turi būti skiriamas nepriklausomų valdybos narių, top talentų pritraukimui į vadovų komandas ir reikalingų kompetencijų – į iniciatyvų įgyvendinimo komandas.

    Šiais klausimais įmonių vadovai diskutavo verslo vadovų klubo renginyje.

     

    Dalyvavimas Verslo vadovų klube – tai puiki galimybė išplėsti pažinčių ratą, bendrauti ir bendradarbiauti, asmeniškai tobulėti, įgyti aktualios informacijos ir žinių, ieškoti atsakymų į rūpimus klausimus, dalintis gerosios praktikos pavyzdžiais, įvairialype asmenine patirtimi, besimokant siekti savo verslo ar įmonės plėtros bei gauti tokios informacijos ar idėjų, kurios neprieinamos kitur. Daugiau informacijso apie verslo vadovų klubą galite rasti ČIA.

Skip to content