• Naujienos
  • Verslo bendruomenės ir kandidatų į LR Seimą Kėdainių rinkiminėje apylinkėje Nr. 43 susitikimas

    Kėdainiuose įvyko verslo bendruomenės ir kandidatų į LR Seimą Kėdainių rinkiminėje apylinkėje Nr. 43 susitikimas. Susitikimo metu verslo atstovai ir kandidatai į LR Seimą diskutavo apie verslo situaciją, laukiamus iššūkius ir priemones, kurios padėtų išlikti konkurencingais ir skatintų Kėdainių rajono savivaldos ir visos Lietuvos augimą.

    Susitikimą, kuriame dalyvavo ir Kėdainių rajono savivaldybės meras, moderavo Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Kėdainių filialo tarybos pirmininkas Egidijus Žaltauskas. Susitikimas buvo transliuojamas gyvai kedainietis.lt facebook paskyroje. Negalėjusius dalyvauti ir nemačiusius transliacijos, kviečiame žiūrėti video čia.

    Debatuose dalyvavo 6 iš 7 kandidatų:

    • Tomas Bičiūnas (Lietuvos socialdemokratų partija)
    • Dalius Serafinas (Kartų solidarumo sąjunga – Santalka Lietuvai)
    • Vilma Živatkauskienė (Lietuvos liberalų sąjūdis)
    • Andrius Navickas (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionių demokratai)
    • Darius Kaminskas (Išsikėlė pats)
    • Viktoras Gruzdevas (Lietuvos socialdemokratų darbo partija)

     

    Verslo bendruomenė kandidatų į LR Seimą teiravosi ar jie pritaria, kad gyvybingas verslas yra sėkmingo šalies gyvenimo sąlyga bei kvietė pasidalinti regionų plėtros ir netolygumų mažinimo, lyginant su didmiesčiais, proceso įsivaizdavimą

    Susitikimo metu kelti klausimai apie nelygią konkurenciją verslininkams bei viešųjų pirkimų įstatymą.

    Aktualu verslui ir mokesčiai bei žadėti planai mažinti PVM. Atkreiptas dėmesys į tai, kad regionuose mažėja žmonių, nyksta kaimai, smulkius verslus sužlugdo stambūs, o bedarbystė didėja, todėl kviesta išsakyti nuomones, apie tai, kaip būtų galima didinti žmonių ekonominį išprusimą, kad jie liktų regionuose. Kėdainiečiams aktualus ir Kėdainių sveikatos priežiūros atgaivinimo klausimas.

    Neliko pamiršti ir prieš rinkimus dalijami pažadai. Kandidatų pasiteirauta iš ko planuojama finansuoti dažnai kaip vertybę deklaruojamą „Gerovės valstybę“ bei kaip bus vykdomi pažadus, nepapuolus į valdančiąją koaliciją.

Skip to content