• Naujienos
  • Verslo pusryčiuose apie rinkas ir investicijas

    Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų nariai, įmonių vadovai Verslo pusryčių susitikime diskutavo apie rinkas bei investicijas. Investavimo galimybes Luminor banke Verslo pusryčių dalyviams pristatė Luminor banko Taupymo ir investavimo produktų vystymo skyriaus vadovas Baltijos šalims Rolandas Juteika.

     

    Akcijų Rinkos 2020-aisiais apibendrinimas

    Apibendrinant akcijų rinkas pastebima, kad investavimo „manija“ į didžiausias JAV technologijų milžines rugpjūčio mėnesį toliau didėjo. Dėl šios priežasties S&P 500 indeksas pasiekė naujas istorines aukštumas. Tam padėjo ir gerėjanti COVID-19 situacija bei FED pasisakymai apie infliaciją. Taip pat reikėtų paminėti, kad stiprus JAV akcijų indeksų augimas nėra paremtas kitų regionų augimu, kurie geriau atspindi dabartinę ekonomikos situaciją.

    Kas lemia sėkmę investuojant?

    Roger GIbbotson and Paul Kaplan („Does Asset Allocation Policy Explain 40, 90, 100 Percent of Performance?“) duomenimis, net 91 proc. sėkmę investuojant lemia turto klasių paskirstymas, 5 proc. – tinkamas finansinių priemonių parinkimas, ir po 2 proc. – tinkamas laiko investuoti parinkimas ir kiti faktoriai.

    Atspėti rinkų krypties neįmanoma

    Atspėti Rinkų Krypties Neįmanoma, o Praeities rezultatai negarantuoja tokių pačių rezultatų ateityje. Ankstesnės veiklos rezultatas nėra būsimų rezultatų rodiklis ir negali būti vienintelis veiksnys priimant sprendimus susijusius su investavimu. Nors ankstesnė grąža buvo teigiama, ateityje ji gali pasikeisti. Investicijų vertė gali pakilti arba nukristi, o investuotojas gali neatgauti investuotos sumos.

    Įdomu

    Paskaičiuota, Baltijos šalių namų ūkiai investuoja 5 kartus mažiau nei Europos Sąjungos šalių vidurkis. Kalbant apie sėkmę investuojant, Fidelity įmonės (Fidelity Investments – 5-a pagal valdomą turtą (2,7 trilijonai USD) investicijų valdymo įmonė pasaulyje) tyrimas, atliktas 2003 – 2013 m. laikotarpiu, parodė, kad geriausi investuotojai yra mirę. Antroje vietoje – užmiršę, kad turi investicijų.

    Luminor Investor

    Luminor Investor yra pirmoji investavimo platform Baltijos šalyse klientams, žinantiems ko nori. Su Luminor Investor galima investuoti į daugiau nei 14500 nesudėtingų finansinių instrument įskaitant akcijas obligacijas, biržoje prekiaujamus fondus ir investicinius fondus. Investuoti būnant bet kur, bet kada, naudojantis įvairius išmaniuosius įrenginius. Daugiau informacijos čia.

Skip to content