• Naujienos
  • Apie finansus diskutuoti galima ir pilyje

    Kauno finansininkų klubas susitikimui pasirinko ne įprastą dalykinę salę, o Panemunės pilį, kurioje ne tik domėjosi kaip žmonės gyveno 400 metų senumo pilyje, bet ir dalijosi mintimis bei aptarė finansų srities aktualijas.

    Atvykusius Kauno finansininkų klubo narius pilyje pasitiko Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Zigmantas Dargevičius, kuris papasakojo apie pilyje įsikūrusį viešbutį bei restoraną. Viešbutis įrengtas laikantis griežtų kultūros paveldo reikalavimų, todėl jame tikrai juntama pilies didybė ir romantika.

    Panemunės pilis stūkso dešiniajame Nemuno krante, nuo Kauno iki Jurbarko besidriekiančiame kelyje. Jos gyvavimo istorija siekia daugiau nei 400 metų. Statyti pradėjo vengrų kilmės dvarininkas Jonušas Eperješas. Manoma, kad renesansinės pilies statinių , gynybinių sienų su bokštais statybai vadovavo Vilniaus pilies architektas olandas Petras Nonhartas. 18 a. pilį valdant LDK vėliavininkui Antanui Gelgaudui, ji rekonstruota ir tapo puošnia rezidencija su išpuoselėtu parku ir reprezentacinėmis patalpomis, dekoruotomis klasicizmo dvasioje. Panemunės pilyje su erdviu uždaru kiemu įrengtas romantiškas keturių žvaigždučių viešbutis–restoranas „Best Baltic Panemunės pilis“. Nuostabūs Nemuno kranto vaizdai, senieji pilies parko tvenkiniai ir istorinė šios vietos didybė pakeri kiekvieną svečią visais metų laikais.

    Po pietų „Best Baltic Panemunės pilis“ restorane, klubiečiai dalyvavo Ekskursijoje ir mėgavosi vaidinimu „Šiokiadienis tuometėje pilyje“. Vaidinimas suteikė galimybę pasimėgauti vaizdais iš realaus gyvenimo  pilyje. Kaip gyveno pilies šeimininkai ir jiems  tarnavę žmonės, kaip bendravo, ką valgė, kuo  rengėsi, kas juos džiugino ar liūdino, ką jie vadino  delijomis, klepkomis  ar latrinomis? Po vaidinimo Kauno finansininkų klubo nariai jau žinojo atsakymus į šiuos ir kitus panašius klausimus.

     

Skip to content