• Naujienos
  • Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentu išrinktas Zigmantas Dargevičius

    Prieš 95-erius metus Kaune oficialiai atidaryti Lietuvos prekybos ir pramonės rūmai. 1925 m. birželio 18 d.  jie atvėrė duris ir pradėjo naują etapą Lietuvos verslo savivaldoje. Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai didžiuojasi savo istorija ir nuveiktais darbais ir tęsia pirmųjų rūmų misiją padėti valdžiai tvarkyti šalies ūkį ir atstovauti vietinių pramonininkų ir prekybininkų interesams. Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai yra patikima verslo savivaldos institucija bei partnerė, padėjusi pamatus solidarumu pagrįstiems verslo bendruomenės santykiams.

    Simboliška data

    Praėjus 95-eriems metams, Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų nariai, visuotinio narių susirinkimo, dar vadinamo Generaline asamblėja, metu, atšventė rūmų gimtadienį bei išrinko rūmų vadovus ketverių metų kadencijai. Ir toliau vadovauti rūmams patikėta Zigmantui Dargevičiui, UAB „Liuks“ generaliniam direktoriui.

    Zigmantas Dargevičius organizacijai vadovauja nuo 2018 metų pabaigos ir per šį laikotarpį rūmai pasiekė puikių rezultatų, išaugo ir sustiprėjo. Per 2019 m. narių skaičius padidėjo 81,  o narystės augimas siekė net 17 procentų. Be to, ženkliai sumažėjo įsipareigojimų nevykdančių narių bei padaugėjo įsitraukiančių ir aktyviai dalyvaujančių rūmų veiklose.

    Gausus sveikintojų būrys

    Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Generalinėje asamblėjoje dalyvavo ne tik rūmų nariai bet ir gerbiami svečiai. Renginyje dalyvavo Lietuvos Respublikos Seimo nariai, Kauno miesto savivaldybės meras Visvaldas Matijošaitis ir kitų Kauno bei Marijampolės apskričių savivaldybių merai, universitetų rektoriai bei Lietuvos prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentai Rimas Varkulevičius, dr. Sigitas Leonavičius, Sigitas Gailiūnas, Vytis Lembutis.

    Rūmai didžiuojasi, kad nariais yra Kauno technologijos universitetas ir Vytauto Didžiojo universitetas. Universitetų rektoriai prof. Eugenijus Valatka ir prof. Juozas Augutis pasveikino Generalinės asmablėjos dalyvius. Džiaugiamės, kad vienų iš didžiausių įmonių, ne tik Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų narių, bet ir visos Lietuvos įmonių tarpe, AB „Lifosa“, AB „Achema“, UAB „Mantinga“ ir kt. vadovai, taip pat dalyvavo reikšmingame rūmų narių susirinkime.

    Išrinkta rūmų taryba

    Didžiausios Kauno ir Marijampolės regionų verslo ir mokslo bendruomenę telkiančios ir paslaugas verslui plėtojančios organizacijos viceprezidentais buvo išrinkti akcinės bendrovės „Kauno Baltija“ generalinis direktorius Vidas Butkus, uždarosios akcinės bendrovės „Aurita“ savininkė Vaida Butkuvienė, uždarosios akcinės bendrovės „Omniteksas“ valdybos narys Vydas Damalakas, Kauno kolegijos direktoriaus pavaduotojas Dr. Mindaugas Misiūnas ir uždarosios akcinės bendrovės „Gulbelė“ direktorius Arūnas Tarnauskas.

    Be rūmų prezidento Zigmanto Dargevičiaus ir viceprezidentų, rūmų taryboje ateinančius keturis metus dirbs UAB „Mantinga“ generalinis direktorius Mantas Agentas, „Hegelmann“ grupės finansų direktorius Vytis Arlauskas, UAB „Alfa idėjos ir technologijos“ akcininkė ir personalo verslo partnerė Dr. Rūta Klimašauskienė, UAB „Baldai jums“  generalinis direktorius Alfonsas Meškauskas, Karaliaus Mindaugo profesinio rengimo centro direktorė Dr. Nora Pileičikienė, UAB „Incon“ direktorius Mantas Raišys, advokatų profesinės bendrijos „Magnusson ir partneriai“ partneris Evaldas Rapolas, UAB „Verslo draugai“ prezidentas Saulius Rūtelionis, UAB „Kauno stiklas“ direktorius Evaldas Sauliūnas, UAB „Kautra“ generalinis direktorius Linas Skardžiukas,  UAB „Metga“ generalinė direktorė Fausta Šeputytė, Kauno technologijos universiteto rektorius Prof. dr. Eugenijus Valatka, UAB „Serfas“ direktorius Saulius Valunta ir Kėdainių krašto kredito unijos administracijos vadovas Egidijus Žaltauskas.

    Rūmai – platus verslo atstovų tinklas

    Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai yra platus verslo atstovų tinklas, vienijantis 545 įvairaus dydžio įmones iš skirtingų veiklos sričių. 32 proc. rūmų narių yra gamintojai, 17 proc. – veikia prekybos srityje, 5 proc. – švietimo. Net 46 proc. narių teikia pačias įvairiausias paslaugas – logistikos, finansų, statybos, konsultavimo ir kitose srityse. Tokia sričių įvairovė suteikia galimybes efektyviam bendradarbiavimui tarp narių, o mokslo ir verslo kooperacija skatina inovacijų diegimą įmonėse.

    Rūmų bendruomenės įmonėse dirba daugiau nei 42 tūkst. darbuotojų, galinčių naudotis narystės teikiamais privalumais: dalyvauti rūmų specialistų klubų veikloje bei kelti savo kompetencijas įvairiuose seminaruose, mokymuose, konferencijose.

    Rūmai persikėlė į kitas patalpas

    Naują kadenciją Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai pradeda naujuose namuose. Prieš pat Generalinę asamblėją rūmai persikėlė į rūmų įsigytą ir renovuotą XIX a. istorinį pastatą Kauno centre, Gedimino g. 43. Sukūrėme verslo bendruomenei namus, kuriuose esate laukiami.

    Ambicingi ateities planai

    Per ateinančius ketverius metus, be to, kad sieksime tapti 900 narių vienijančia verslo organizacija, skatinsime aktyvią narių bendrystę. Auginsime vertę nariui, kaip organizacijai ir kaip individualiam asmeniui – vadovui. Sieksime toliau didinti verslo bendruomenės įtaką ir aktyviai atstovauti rūmų narių interesams, o atsižvelgdami į šiandienines tendencijas ir rytdienos perspektyvas – diegsime inovacijas organizacijoje.

    „Žinau ir suprantu iššūkius, su kuriais susiduriame versle. Rūmų pareiga – būti tarpininku verslo dialoge su valdžia ir savivalda. Turiu drąsos garsiai kalbėti apie tai, kas mums svarbu. Palaikyti dialogą ir užtikrinti konstruktyvų bendradarbiavimą su Kauno bei Marijampolės regionuose esančių savivaldybių vadovais – mano, kaip rūmų prezidento, užduotis. Dėkoju rūmų nariams, balsavusiems už mane ir taip išreiškusiems pasitikėjimą. Įsipareigoju ir toliau palaikyti bei stiprinti ryšius su vietos savivaldos institucijomis.“ – sakė išrinktas Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Zigmantas Dargevičius.

Skip to content