• Naujienos
  • Sūduvos buhalterių klubo susitikime – Benjamino Mašalaičio knygos „Kelionė į praeities Marijampolę“ pristatymas

    Ketvirtadienio popietę Sūduvos buhalterių  klube vyko istoriko, pedagogo, Marijampolės savivaldybės politinio bei visuomeninio veikėjo Benjamino Mašalaičio knygos „Kelionė į praeities Marijampolę“ pristatymas.

    Leidinyje 60 mažiau girdėtų pasakojimų „pasiima“ skaitytoją  ir veda į senąją Marijampolę. Knyga, tarsi gidas, pasakojantis senosios Marijampolės istoriją, kuri sudėta į 280 puslapių, 60 istorinių maršrutų, iliustruota beveik  400 senovinių nuotraukų.

    Klausytojai su didžiuliu susidomėjimu klausė ir aptarinėjo knygoje sudėtus istorinius faktus, kurie veda į dar nepažintą Marijampolę. Faktai padės atskleisti ne vienos gatvės, pastato ar reiškinio istoriją: kodėl ano meto pirmieji Marijampolės žmonės gyveno būdoje, knygas skaitė miesto centrinės aikštės dirvoje…

    Kiekvieno žmogaus širdyje gyvena gimtojo krašto dvasia.  Mes keičiamės, o mūsų gimtasis kraštas visada lieka toks pat: mielas, pažįstamas, artimas… Kiekvienam miela gimtinė. Nors kas dieną tarsi ir nepastebime jos grožio, paskęstame laiko tėkmėje, bet pažinti garbingą savo krašto praeitį ir dabartį yra labai svarbu. Praeities žinojimas suteikia išminties, drąsos. Šiandien svarbu ugdyti asmenybę, ne tik besididžiuojančią savo gimtuoju kraštu, bet ir suvokiančią save, kaip krašto puoselėtoją. Kad galėtume didžiuotis dalykais, kurie yra aplink mus, juos reikia atrasti, pamatyti, paimti ir išgirsti, ir pajausti patiems.

    Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Marijampolės filialo direktorius Evaldas Ulevičius padėkojo knygos autoriui Benjaminui Mašalaičiui už suteiktą galimybę labiau pažinti savo kraštą, palinkėjo nesustoti ir įgyvendinti kitus projektus, įamžinant Marijampolės istoriją.

Skip to content