• Naujienos
  • Kauno Verslo taryba diskutavo dėl Kauno miesto strateginio plano ir biudžeto

    Vasario 19 d. Kauno verslo tarybos posėdyje dalyvavo trijų šalių – Kauno miesto savivaldybės, Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų, Kauno krašto pramoninkų ir darbdavių asociacijos – atstovai. Verslo tarybos pirmininkas, Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Zigmantas Dargevičius pakvietė visus tarybos narius diskutuoti verslui aktualiais klausimais.

    Kauno miesto savivaldybės strateginį planą sudaro trys programos:

    1. Ekonominės raidos skatinimo programa.
    2. Sumanios ir pilietiškos visuomenės ugdymo programa.
    3. Darnaus teritorijų ir infrastruktūros vystymo programa

     

    Verslininkai domėjosi Aleksoto inovacijų pramonės parko įrengimu, jo paskirtimi – kokios įmonės galės jame įsikurti, Ąžuolyno parke esančios infrastruktūros sutvarkymu, Sporto halės rekonstrukcijos darbais, Kauno miesto dalies įtraukimo į UNESCO paveldo sąrašą projektu ir kt.

    Preliminariais duomenimis biudžetas sieks 365,77 mln. eurų. Lyginant su pernykščiu jis bus 38,6 mln. eurų (arba beveik 12 proc.) didesnis. Tradiciškai ženkliausia jo dalis bus skiriama švietimui – 43,6 proc.  Verslo tarybos nariai domėjosi švietimui, sveikatos apsaugai, sportui skiriamomis biudžeto dalimis.

    Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis informavo, kad biudžetas bus peržiūrimas ir koreguojamas metų eigoje, tikslas – įgyvendinti kuo daugiau priemonių.

    Mero pavaduotojas Andrius Palionis sakė, kad savivaldybės atstovams yra svarbu žinoti kokius projektus planuoja įgyvendinti ar jau įgyvendina verslas Kauno mieste. Pasikeitimas informacija būtų ne tik apibusiai naudingas, bet ir skatintų bendradarbiavimą, veiksmų derinimą.

    Zigmantas Dargevičius pasiūlė kitą verslo tarybos posėdį organizuoti gegužės pradžioje, jame svarstyti nekilnojamojo turto ir žemės mokesčio tarifus, verslo atstovų įsitraukimo galimybę į projekto „Kaunas – Europos kultūros sostinė 2022“ veiklas.

    Su Kauno miesto savivaldybės 2020-2022 m. strateginiu veiklos planu kviečiame susipažinti čia.

    Su Kauno miesto savivaldybės biudžeto projektu kviečiame susipažinti  čia, vasario 25 d. jį tvirtins Kauno miesto taryba.

Skip to content