• Naujienos
  • Kauno rajone lankėsi Šiaulių rajono savivaldybės ir Šiaulių PPAR atstovai

    Spalio 23 dieną į Kauno rajoną vizitui atvyko Šiaulių rajono savivaldybės ir Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmų atstovai. Šio draugiško vizito tikslas – pasidalinti gerąja patirtimi savivaldybių bendradarbiavimo su verslu, investicijų pritraukimo ir darbo vietų kūrimo klausimais. Svečius priėmė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas , o susitikime, kurį šiauliečių iniciatyva organizavo Kauno rajono savivaldybė, dalyvavo ir Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų atstovai.

    Svečiai lankėsi keturiose Kauno rajono seniūnijose ir jose veikiančiose švietimo institucijose, Laisvojoje ekonominėje zonoje bei Kauno rajono įmonėse.

    Vizitas prasidėjo Akademijos seniūnijoje, kurioje akademinę bendruomenę augina Vytauto Didžiojo universiteto Žemės ūkio akademija. Delegacija dalyvavo susitikime VDU Žemės ūkio akademijos Komunikacijos ir technologijų perdavimo centre ir sužinojo daugiau apie šio centro, kuriame susijungia mokslo naujovės ir verslas, veiklą. Po šio susitikimo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas pristatė bendrą Kauno rajono savivaldybės ir  Vytauto Didžiojo universiteto socialinį projektą – įkurtą ir šiemet atidarytą mokyklą – darželį „Gilė“.

    Kauno rajono savivaldybės nuotr.

    Vėliau susitikimai persikėlė į Garliavos seniūniją. Garliavos verslininkų klubo prezidentas Juozas Martikaitis įmonėje „Garlita“ priėmė svečius ir aprodė nanotechnologijas bei kitas naujoves tekstilės pramonėje diegiančią įmonę, pristatė jos veiklą. Garliavoje aplankytas ir modernus, daug rajono gyventojų pritraukiantis Garliavos kultūros ir sporto centras.

    Karmėlavos seniūnijoje įsikūrusi Kauno laisvoji ekonominė zona šiemet pasižymėjo rekordinėmis investicijomis. Tačiau be pasaulyje garsių kompanijų, čia veikia ir modernios, lietuviško kapitalo įmonės. Svečiai ne tik susitiko su Kauno LEZ vadovais, bet ir apsilankė spaustuvėje „Kopa“ ir AB „FREDA“.

    Pažintinė ekskursija po kauno rajoną baigta Raudondvario seniūnijoje – Raudondvario dvaro pilyje vyko Kauno rajono savivaldybės pristatymas ir diskusija.

Skip to content