• Naujienos
  • Atvykstamoji verslo misija iš Portugalijos

    Spalio 9-11 dienomis Lietuvoje lankėsi verslininkų delegacija iš Portugalijos. Verslininkai tris dienas dalyvavo susitikimuose su Lietuvos tekstilės, statybos ir su maitinimu bei svetingumu susijusiuose verslo sektoriuose veikiančiomis įmonėmis. Portugalijos įmonių atstovai lankėsi tokiose didelėse Kauno regiono įmonėse kaip Autokausta, Kauno Tiltai, Yit Lietuva, Arkietė, Sangaida, Subtilija, Istilius ir kt.. Per tris dienas įvyko septyniolika susitikimų tarp Lietuvos ir Portugalijos įmonių. Šis Portugalų vizitas suorganizuotas po to, kai birželį Portugalijoje lankėsi verslo delegacija iš Lietuvos ir taip pat lankė Portugalijos įmones bei dalyvavo  tarptautiniuose verslo susitikimuose.

    Aktyvus Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų bendradarbiavimas su Portugalijos verslininkų asociacija tęsiasi  jau daugiau nei metus.  Abiejų organizacijų atstovai priklauso tarptautinei tekstilės ir mados sektoriaus grupei. Su viena iš užsienio įmonių – Myshirt – ryšiai užmegzti dar balandį Portugalijos mieste Porto, kuomet Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų atstovė Ingrida Braziūnienė, atstovaudama savo regiono įmones, dalyvavo tarptautiniame tekstilės verslo kontaktų renginyje. Ši įmonė dabar atvyko į Lietuvą ir dalyvavo net septyniuose susitikimuose su Lietuvos tekstilės įmonėmis.

    Šis Portugalų vizitas suorganizuotas po to, kai birželį Portugalijoje lankėsi verslo delegacija iš Lietuvos ir taip pat lankė Portugalijos įmones bei dalyvavo  tarptautiniuose verslo susitikimuose.

    Džiaugiamės sėkmingu dviejų šalių bendradarbiavimu. Jo sėkmei įtakos turi ir tai, kad abi organizacijas jungia projektas Enterprise Europe Network, kurio pagalba organizuojamos tarptautinės verslo misijos ir kontaktų renginiai tarp užsienio partnerių.

    Enterprise Europe Network yra didžiausias Europoje, vieno langelio principu veikiantis, verslo paramos tinklas, kuris vienija beveik 600 organizacijų daugiau nei 60 šalių. Į tinklą susijungusios organizacijos teikia paslaugas smulkiam ir vidutiniam verslui pasitelkdamos duomenų bazes bei daugelio metų tarpusavio bendradarbiavimo patirtį.

Skip to content