• Naujienos
  • Apskritojo stalo diskusija Jonavoje

    Spalio 1 d. Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Jonavos filialo bendruomenė rinkosi prie apskrito stalo, kur visi kartu diskutavo aktualumo neprarandančia tema „Atsakymo beieškant: trūksta darbuotojų ar nėra darbo?“.

    Panaši diskusija buvo surengta jau prieš dvejus metus, tačiau dabartinė situacija nedaug pasikeitusi: Jonavos rajone nedarbo lygis siekia 11,5 %, t.y. darbo ieško 2905 asmenys, o įmonės susiduria su darbuotojų trūkumu.

    Apie pokyčius Lietuvos darbo rinkoj pranešimą skaitė Užimtumo tarnybos prie LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos direktorė Ligita Valalytė. LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Piniginės paramos ir būsto skyriaus vedėja Svetlana Kulpina kėlė klausimą ar piniginė socialinė parama nepasiturintiems gyventojams skatina įsidarbinti, o Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Jonavos filialo direktorė Dalia Sinkevičienė pristatė ką praranda ir ką atranda į darbo rinką grįžęs ilgalaikis bedarbis bei kokios yra pagrindinės nenoro dirbti priežastys.

    Po pranešimų renginio moderatorius Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų Jonavos filialo tarybos pirmininkas, UABBaldai jums generalinis direktorius Alfonsas Meškauskas pakvietė visus bendrai diskusijai. Diskusijos metu buvo aptarti Jonavos rajono darbdavių lūkesčiai, būdai kaip nedirbančius asmenis integruoti į darbo rinką. Kalbėta apie LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, Užimtumo tarnybos, Jonavos rajono savivaldybės, rajono seniūnijų, kuriamos Verslo tarybos galimybes prisidėti sprendžiant darbuotojų trūkumo klausimą. Diskutuojant tapo aišku, kad svarbiausia – bendradarbiavimas. Tik kartu dirbant verslui, savivaldybėms, Užimtumo tarnybai bei valdžios institucijoms įmanomi teigiami pokyčiai šioje srityje.

    Dėkojame visiems pranešėjams ir diskusijos dalyviams. Tikimės, kad išsakytos idėjos ir mintys virs veiksmais, o dar po kelerių metų rinksimės diskutuoti jau kita, verslui ir miestui aktualia tema.

Skip to content