• Naujienos
  • Automobilių nuoma: ES užtikrina aiškesnę kainodarą

    Atsižvelgiant į Europos Komisijos ir ES vartotojų apsaugos institucijų raginimą penkios automobilių sektoriaus lyderės – „Avis“, „Europcar“, „Enterprise“, „Hertz“ ir „Sixt“ – įsipareigojo užtikrinti vartotojams skaidrią kainodarą:

    • – Į bendrą užsakymo kainą įskaičiuoti visus mokesčius. Nuo šiol kaina, kurią automobilių nuomos bendrovė skelbs vartotojams savo interneto svetainėje, nesiskirs nuo galutinės mokėtinos kainos. Į šią kainą turi būti įskaičiuotos visos papildomos išlaidos, kaip antai degalų užpylimo mokestis, oro uosto mokesčiai, jauno vairuotojo priemoka ar vienos krypties nuomos mokestis, jeigu automobilis grąžinamas kitoje vietoje, nei buvo paimtas.
    • Nuomos sąlygas parengti visomis nacionalinėmis kalbomis ir jose aiškiai aprašyti pagrindines nuomos paslaugas. Vartotojams nebebus teikiama neaiški ar klaidinanti informacija apie pagrindinius nuomos aspektus, pvz., įskaičiuotą kilometražą, degalų politiką, atšaukimo politiką, užstato reikalavimus.
    • Užtikrinti, kad kainos pasiūlyme būtų aiškiai nurodyta papildomų paslaugų (visų pirma draudimo su atsakomybės ribojimu, dėl kurio sumažėja žalos atveju mokėtina suma) kaina ir išsami informacija apie jas. Turėtų būti aiškiai nurodyta, koks žalos draudimas yra įskaičiuotas į bazinę nuomos kainą, visų pirma tai, už ką dar vairuotojui gali tekti sumokėti. Jeigu vartotojas įsigyja papildomą draudimą arba papildomą draudimo apsaugą, prieš jam išreiškiant sutikimą taip pat turėtų būti aiškiai nurodyta, kokią apsaugą toks draudimas apima, o kokios – ne.

    Bendrovės „Enterprise“ ir „Sixt“ jau atliko visus būtinus pakeitimus. „Avis“ įsipareigojo likusius pakeitimus atlikti iki 2019 m. gegužės mėn. „Europcar“, kuriai dabar priklauso ir „Goldcar“, likusius pakeitimus įgyvendins iki 2019 m. birželio mėn. „Hertz“ visus būtinus pakeitimus įsipareigojo atlikti ne vėliau kaip iki 2020 m. pirmojo ketvirčio. Jei bendrovės nevykdys įsipareigojimų, vartotojų apsaugos institucijos gali nuspręsti imtis vykdymo užtikrinimo priemonių.

    Daugiau informacijos: http://europa.eu/rapid/press-release_IP-19-1790_lt.htm

Skip to content