• Naujienos
  • Naujas ES apdovanojimas gaminių saugos srityje. Kodėl verta dalyvauti?

    Visi žinome, kad verta investuoti į saugą. Naujasis apdovanojimas suteikia jūsų įmonei galimybę sulaukti plataus pripažinimo už pastangas gaminių saugos srityje ir netgi pritraukti naujų klientų.

    Europos Komisija pristato naują apdovanojimą už gaminių saugą, kuriuo norima apdovanoti įmones, pasižyminčias gaminių saugos srityje. Kviečiame įmones – mažas ir dideles – teikti paraiškas dėl šio apdovanojimo prekybos internetu ir vaikų priežiūros gaminių kategorijose. Šių metų rugsėjo mėn. Věra Jourová, už vartotojų reikalus atsakinga Komisijos narė, įteiks apdovanojimus nugalėtojams.

    Visi vartotojai tikisi ir yra verti saugių gaminių. Šiuo nauju apdovanojimu bus įvertintos įmonės, teikiančios didelę svarbą gaminių saugai ir viršijančios ES reikalavimus. Apdovanojimas skiriamas tiems, kurie diegia naujoves ir investuoja, kad jų gaminiai ir paslaugos taptų saugesni, tokiu būdu padidindami vartotojų apsaugos standartus visoje Europoje.

    Věra Jourová, už teisingumą, vartotojų reikalus ir lyčių lygybę atsakinga Komisijos narė, sakė: „Norime paskatinti daugiau įmonių teikti pirmenybę gaminių saugai ir apsaugoti mūsų vaikus, šeimas ir draugus. Vis dar yra per daug pavojingų gaminių, kurie susigrąžinami arba sukelia žalą. Apdovanojimas už gaminių saugą yra galimybė gauti apdovanojimą įmonėms, itin besirūpinančioms savo klientų sauga.“

    Dėmesys skiriamas apsipirkimui internetu ir vaikų priežiūros gaminiams

    Šiais metais įmonės gali teikti paraiškas pagal dvi kategorijas:

    • Prekyba internetu: dėl apdovanojimo gali kreiptis internetu prekiaujančios įmonės, ypatingą dėmesį skiriančios savo siūlomų gaminių saugai. Ieškome geriausios praktikos ir procesų, pavyzdžiui, susigrąžinant pavojingus gaminius arba juos aptinkant prieš pradedant jais prekiauti.
    • Vaikų priežiūros gaminiai: dėl apdovanojimo gali kreiptis įmonės, teikiančios didžiausią pirmenybę vaikų saugai. Tokios inovacijos, pavyzdžiui, gali būti kūdikio lovelės dizainas, kūrybiškas būdas, kuriuo įmonė praneša apie riziką savo klientams, puiki jų aptarnavimo po pardavimo kokybė arba būdai, kuriais įmonė integruoja gaminių saugą į tiekimo grandinę ir gaminio gyvavimo ciklą.

     

    Didelių ir mažų įmonių pripažinimas

    Numatyta suteikti 12 apdovanojimų: šešis „prekybos internetu“ kategorijoje ir šešis „vaikų priežiūros gaminių“ kategorijoje. Aukso, sidabro ar bronzos apdovanojimas bus skiriamas trims MVĮ ir trims didesnėms įmonėms kiekvienoje iš šių kategorijų.

    Nugalėtojams apdovanojimus įteiks Komisijos narė V. Jourová per ceremoniją, kuri vyks rugsėjo mėn. Briuselyje. Nugalėtojai turės galimybę pasidalyti savo idėjomis ir geriausia praktika su savo pramonės šakos atstovais.

    Teikite paraišką dabar, kad laimėtumėte apdovanojimą!

    Norėdamos teikti paraiškas, įmonės turi būti įsikūrusios vienoje iš 31 Europos ekonominės erdvės šalies (28 ES valstybės narės, Islandija, Norvegija ir Lichtenšteinas). Gavusios apdovanojimą įmonės sulauks plataus pripažinimo, pagerės jų reputacija ir jos turės galimybę įsitvirtinti kaip pramonės lyderis gaminių saugos srityje.

    Paraiškas galima teikti iki 2019 m. balandžio 7 d.

    Daugiau informacijos ir paraiškos formą rasite čia.

Skip to content