• Naujienos
  • Svarstomas strategijos „Lietuva2030“ projektas

    Valstybės pažangos taryba, į kurią prieš metus Vyriausybė sukvietė įvairių sričių ekspertus, mokslininkus, verslo, ekonomikos, politinių procesų analitikus, visuomenei pristato pirminį šalies ilgalaikės pažangos strategijos projektą „Lietuva 2030“ ir kviečia visus į atvirą diskusiją, prašo visuomenės grupių pareikšti savo nuomonę, teikti savo pasiūlymus ir pastabas, dalyvauti apklausoje.

    Strategijos projektas yra pateiktas specialiai sukurtoje svetainėje www.lietuva2030.lt
    . Joje veikia idėjų bankas, galima komentuoti jau pateiktas idėjas, simboliškai balsuoti už viziją. Banke dabar yra beveik 300 idėjų.

    Valstybės pažangos taryboje yra du kauniečiai, Rūmams artimi ir gerai pažįstami žmonės: dr. Vladas Lašas, Amerikos prekybos rūmų valdybos narys, UAB „Skubios siuntos“ generalinis direktorius; ir prof. habil. dr. Robertas Jucevičius, Kauno technologijos universiteto Socialinių mokslų fakulteto Strateginio valdymo katedros vedėjas, Verslo strategijos instituto direktorius.(Trečias kaunietis – buvęs Jėzuitų gimnazijos direktorius Gintaras Vitkus SJ, Nacionalinės katalikiškųjų mokyklų asociacijos vadovas).

    Didžiąją dalį Valstybės pažangos tarybos sudaro ne valstybės institucijų, o verslo, akademinės visuomenės nariai, švietimo ir meno atstovai. Tarp VPT narių – prof. dr. Alfredas Bumblauskas, prof. habil. dr. Viktoras Butkus, UAB „Fermentas“ valdybos pirmininkas ir tarptautinio holdingo „Fermentas International Inc.“ vykdomasis direktorius; prof. habil. dr. Jonas Čičinskas, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto tarybos narys; Robertas Dargis, UAB „Eika“ direktorius, Lietuvos nekilnojamojo turto asociacijos prezidentas; Oskaras Koršunovas, teatro režisierius; Ilja Laurs, vienintelės lietuviško kapitalo įmonės, turinčios savo biurą JAV mokslo ir technologijų lopšyje, Silicio slėnyje, „GetJar“ įkūrėjas ir vadovas; Edgaras Leichteris, Žinių ekonomikos forumo direktorius; Petras Masiulis, UAB „TELE 2“ generalinis direktorius; dr. Nerijus Pačėsa, ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto rektorius; dr. Ainė Ramonaitė, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto docentė; Arminta Saladžienė, AB „NASDAQ OMX Vilnius“ prezidentė; dr. Ramūnas Vilpišauskas, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto direktorius; Gintaras Vitkus, Antanas Zabulis, Ministro Pirmininko visuomeninis konsultantas informacinės visuomenės klausimais, UAB „Omnitel“ prezidentas. Valstybės pažangos taryboje taip pat dirba ministrai, Prezidentės patarėjai.

    Visas projektas ir su juo susijusios naujienos, komentarai yra pateikti internete www.lietuva2030.lt
    .

    Strategija laikoma plačiosios visuomenės susitarimu dėl valstybės ilgalaikės vizijos ir pažangos rodiklių, kuri būtų apsaugota nuo politinių pokyčių ir atskirų institucijų interesų.

    Dokumente pabrėžiama, kad mums reikia aiškios sėkmės trajektorijos, o didžiausia bėda yra netikėjimas savimi, vienas kitu, savo šalimi, savo ir šalies sėkminga ateitimi. To pasekmė – atsakomybės už save, šeimą, valstybę stoka, pasyvumas ir baimė veikti. Mūsų nevienija jausmas veikti kartu. Formuluojamas klausimas – išnyksime ar tapsime sėkmingi?

    Vizija: Lietuva – tavo sėkmės šalis, kurioje gera gyventi ir dirbti.

Skip to content