• Naujienos
  • Pradeda veikti mobili mokslo kavinė

    Pradeda veikti mobili mokslo kavinė

    Rugsėjo 22 d. UAB „Pirmas žingsnis“ konferencijų salėje iškilmingai atidaryta „Šviesuvos“ mobili mokslo kavinė (Café Scientifique) „Būk atviras! Būk sėkmingas! Būk matomas!“

    Modernios ateities vizija – besimokantis miestas. Besimokantis miestas – bendruomenė, sugebanti įgalinti savo žmones ir organizacijas nuolat tobulėti ir priimti šiuolaikinio gyvenimo iššūkius kaip nuolatinę kaitą. Mąstant apie ateities Kauną, moksleiviams sudaromos palankios sąlygos įsilieti į informacinę visuomenę ir išmokti naudotis naujomis galimybėmis.

    Su miesto Švietimo ir ugdymo skyriumi bendradarbiaujanti asociacija „Šviesuva“ vykdo jau trečią projektą, kurio partnerė – Kauno Veršvų mokykla.

    Mokslo kavinės iškilmingo atidarymo vedėjais tapo projekto vadovai – asociacijos „Šviesuva“ prezidentas Algimantas Astrauskas ir Kauno Veršvų mokyklos direktorė Jolanta Gulbinienė. Simboliška ir tai, kad projekto mokslo konsultantais sutiko būti Kauno – besimokančio miesto koncepcijos kūrėja, KTU ir Kembridžo universiteto profesorė, habilituota daktarė Palmira Jucevičienė ir profesorius, habilituotas daktaras, KTU Verslo strategijos instituto direktorius Robertas Jucevičius.

    Mokslininkai, asociacijos lektoriai akad.J.Brėdikis, prof. A.Kriščiūnas, prof. L.Lukoševičius, dr.B.Sinkutė, dr.V.Šereikienė, rašytoja P.Dumšienė. studentai aktyviai įsijungė į projektą.

    Mokslo kavinės įkūrimo pagrindinė idėja: mokslas – veiklumas – verslumas. Projekto interesų kryptys – verslumas ir veiklumas, inovacijos, socialinė žmogaus atsakomybė, mokslo reikšmė versle, studijos, savanorystė, sveika gyvensena. Mokytojai ir mokiniai (mokyklos komanda iki 15 asmenų) dalyvaus projekto renginiuose, diskusijose, rengs mokslo referatus, projektus arba paskaitas. Geriausias mokinių mokslo referatas, projektas ar paskaita, taip pat aktyviausia mokyklų komanda projekto pabaigoje bus premijuota.

    Tai naujausias asociacijos „Šviesuva“ ir Kauno Veršvų mokyklos edukacinis projektas. Projektas originalus savo formatu: keliaujanti mokslo kavinė dviems valandoms „atsidarys“ vis kitur: „Šviesuvoje“ (atidarymas ir uždarymas), miesto ir rajono mokyklose, Kauno specialiojoje mokykloje, vaikų globos namuose. Visi projekto renginiai 2011/2012 m. m. vyks kavinės formatu prie kavos, arbatos puodelio, su menine dalim.

    Projekto kuriama vertė ateities miestui:
    • Sveikatos – mokiniai taps fiziškai, psichologiškai ir socialiai sveikesni.

    • Socialinė nauda. Skatinant bendravimą, bus mažinama atskirtis tarp skirtingų amžiaus grupių ir socialinių sluoksnių. Skatinama fizinę negalią turinčių ir vaikų globos namų auklėtinių integracija į visuomenę. Padidės dalyvavimas kūrybinėje, meninėje veikloje. Daugiau mokinių rinksis aktyvų gyvenimo būdą (fiziškai, psichiškai, pagal individualius sugebėjimus).

    • Mokslo populiarinimo ir teisingo profesinio orientavimo programa. Mokiniai kurs inovatyvias idėjas ir ateityje burs naujas grupes jų įgyvendinimui. Kartu skatinant mokslinę veiklą (rengiant referatus, dalyvaujant diskusijose) bus stiprinami ryšiai su Kauno universitetų bendruomenėmis bei užsienio partneriais. Jaunimas bus įtraukiamas į naudingą veiklą, skatinant užimtumą ir formuojant verslumo, kultūros, sveikatos kultūros sampratą. Mažinant žmonių socialinę atskirtį ir skatinant bendravimą bus sprendžiamos daugelis psichologinių bėdų bei puoselėjamas pilietiškumas, socialinis supratingumas.

    • Ekonominė – ugdomi naujos kartos verslininkai su naujomis ekonomikos, rinkodaros, komunikacijos bei mokslo ir psichologijos žiniomis.

Skip to content