• Naujienos
  • Globe fondo konferencija Kanadoje

    Globe fondo konferencija KanadojeLR ambasadorė Kanadoje Gintė Damušytė pateikė informaciją apie Globe 2012 tarptautinę konferenciją ir verslo mugę, kuri įvyks Vankuveryje 2012 m. kovo 14-16 d.

    Globe fondas užsiima verslo konferencijų ir mugių organizavimu nuo 1990 metų. Konferencijų iniciatorius – Aplinkos apsaugos ministerija. Minėti renginiai vyksta kas 2 metus. Konferencijose ir verslo mugėse kviečiami dalyvauti vyriausybių nariai, savivaldybių ir verslo kompanijų atstovai.

    Globe 2012 konferencijos temos: bendras ekologinės pusiausvyros išlaikymas (nepakenkiant gamtos ištekliams); energetikos ateitis; finansai ir investicijos; klimato kaita; miestai: ekologiški pastatai, infrastruktūra bei projektai ir kita. Kiekviena tema vyks atskiros specializuotos sesijos. Ypatingas dėmesys konferencijoje skiriamas verslo vystymui atsižvelgiant į aplinkos apsaugos reikalavimus. Konferencijoje ir verslo mugėje ypač kviečiamos dalyvauti kompanijos, kurios ieško tam tikrų technologijų.

    Norintieji eksponuoti savo gaminius ar technologijas verslo mugėje gali išsinuomoti specialius pavilionus-patalpas (booths), kurių dydis – 9 kvadratiniai metrai, yra stalas, dvi kėdės, keletas stelažų, elektra, stovus ekspozicijai reikia atsivežti patiems. Pageidaujantiems susirasti verslo partnerių organizatoriai žada padėti tai padaryti, jie gali organizuoti „business match making“, t.y. gali organizuoti susitikimus su vietinėmis Kanados kompanijomis, taip pat atsakingais pareigūnais vietos valdžios struktūrose. Užsienio šalių pageidavimu konfererencijos ir verslo mugės organizatoriai gali padėti organizuoti specialias regionines sesijas.

    Globe organizuojamose konferencijose ir verslo mugėse aktyviai dalyvauja Rusija, Ukraina, Lenkija; yra dalyvavusios Čekija, Vengrija ir Slovėnija. Austrija, Vokietija, Jungtinė Karalystė, Nyderlandai ir Šveicarija paprastai nuomuoja pavilionus. Skandinavijos šalys dalyvauja rečiau.

Skip to content