• Naujienos
  • Diplomatai susipažino su Kauno regiono investiciniais projektais

    Diplomatai susipažino su Kauno regiono investiciniais projektais

    Birželio 12 d. Kaune viešėjo kelios dešimtys užsienyje reziduojančių Lietuvos diplomatų ekonomistų. Tai – viena iš birželio 11-13 d. Lietuvoje vykstančio garbės konsulų ir ekonominės diplomatijos atstovų metinio suvažiavimo dalių.

    Pasak gausią delegaciją mero A. Kupčinsko vardu pasveikinusios Kauno miesto tarybos narės, Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkės Editos Gudišauskienės, tai pirmas kartas, kai miestas sulaukia tokios didžiulės grupės šalies diplomatų ekonomistų.

    Vieno iš renginio organizatorių – Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų – prezidentas Benjaminas Žemaitis pabrėžė, kad toks susitikimas – tai išskirtinė galimybė tiesiogiai pristatyti miesto ir regiono pranašumus bei investicinius projektus.

    Kuo Kauno regionas yra patrauklus investuotojams ir kodėl verta čia investuoti? Esminius regiono pranašumus ir investicinius pasiūlymus diplomatams išsamiai pristatė Kauno regiono plėtros tarybos pirmininkas, Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas. Tarp kitų projektų pirmakąrt buvo oficialiai pristatyta anhidrito gavyba Kauno rajone. Planuojama per metus iškasti apie 1 mln. tonų trupinto anhidrito ir apie 30 tūkst. tonų blokų. Anhidrito gavyba šioje šachtoje užsitęstų iki 30 metų. Požeminės šachtų tipo kasyklos įrengimui planuojama investuoti iki 200 mln. Lt, o pagal atliktus skaičiavimus planuojama sukurti 700 darbo vietų.

    Danijoje, Kanadoje, Kazachstane dirbantys diplomatai renginyje dalyvavusiems verslo atstovams pristatė sėkmingo bendradarbiavimo pavyzdžius bei negailėjo praktinių patarimų apie verslo sąlygas ir ypatumus atskirose valstybėse.

    Po oficialiosios suvažiavimo dalies vyko neformalūs, individualūs verslininkų ir diplomatų pokalbiai. Jiems pasibaigus, suvažiavimo dalyviai lankėsi Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje.

Skip to content