• Naujienos
  • Swedbank renginiai Kauno ir Marijampolės regionuose

    Swedbank renginiai  Kauno ir Marijampolės regionuose

    Ar Lietuva yra konkurencinga šalis? Koks darbo našumo ir atlyginimo santykis? Kodėl svarbu inovacijos įmonėje? Socialinė atsakomybė – mada ar galimybės?

    Tai kelios temos iš AB „Swedbank“ Kauno verslo bankininkystės centro direktoriaus Sauliaus Drasučio pranešimo Raseinių ir Šakių verslininkams. Bankas, pernai apdovanotas rūmų metų nominacija „Už indėlį bendruomenei“, šiemet tęsia susitikimus su Kauno ir Marijampolės regiono įmonių vadovais. Renginiai organizuojami drauge su Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmais.

    Pasak Sauliaus Drasučio, įmonės konkurencingumo didinimas yra nesibaigianti verslo kelionė. Lietuva pagal konkurencingumą užima 44 vietą tarp 144 pasaulio valstybių, šiuo metu esame vadinamojoje pereinamojoje arba tranzitinėje zonoje, pakeliui į inovacijų ekonomikos šalių grupę. Šioje jau yra Čekija, Danija, Suomija, Švedija ir kt.

    Pagrindinės penkios problemos, silpninančios Lietuvos konkurencingumą, yra valdžios biurokratija, mokesčių dydžiai, mokesčių reguliavimas, įdarbinimo ir atleidimo sąlygos, korupcija.

    „Partnerystė tarp valdžios, verslo ir akademinės bendruomenės yra sėkmės laidas, siekiant pažangos ir geresnės gyvenimo kokybės“, – pabrėžė Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų generalinis direktorius Vytautas Šileikis diskusijoje su Raseinių verslo bendruomenės atstovais.

    Rūmų prezidentas Benjaminas Žemaitis pabrėžė, kad rūmai kuria aplinką, kurioje valdžia, verslas ir mokslas konstruktyviai bendrauja tarpusavyje, o solidarumas suteikia jėgos. Rūmai taip pat yra saviraiškos ir bendravimo erdvė.

    Raseinių verslininkams rūmų vadovai papasakojo apie Marijampolės filialo ir pernai atidaryto Jonavos filialo veiklą, skatino jungtis asociacijos pagrindu ir veikti bendrai dialoge su vietos valdžia.

    Artimiausiu metu numatyti susitikimai Prienuose, Kėdainiuose, Kaišiadoryse ir kitose savivaldybėse.


Skip to content